Home > Nieuws > Schoolbreed > Ubbo Emmius live op RTV1!

Nieuws

Ubbo Emmius live op RTV1!

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2021/01/upload_20210118_ubbo_online_website_afbeelding_header_RTV1.jpg
13 januari 2021 Schoolbreed

Breaking news! Op woensdag 27 januari zijn wij live te zien op televisie bij RTV1. Het wordt een mooie uitzending waarin docenten, mentoren en (oud-)leerlingen je vertellen wat Ubbo Emmius zo’n fijne school maakt en hoe het onderwijs eruitziet op de verschillende locaties. We gaan daarbij even een kijkje nemen op elke locatie. Kijken dus! Zet je televisie 27 januari om 19.00 uur aan op RTV1.

Wat staat er op het programma tijdens de uitzending?

  • Linda van Sloten (locatiedirecteur Maarsdreef en Engelandlaan) trapt af en vertelt welke locaties er allemaal zijn en wat je kunt verwachten van het voortgezet onderwijs bij Ubbo Emmius. Wat vinden wij belangrijk? Hoe zorgen we ervoor dat jij als leerling ook al proeft van het bedrijfsleven in de regio? Op deze vragen én meer krijg je antwoord!
  • Mentoren Marieke Drenthe en Harald Hagen nemen je mee naar de brugklas op onze locaties Maarsdreef en Onstwedde. Leuk hé dat je op deze brede instroomlocaties in contact blijft met al je vrienden van de basisschool, óók als zij een ander niveau gaan volgen!
  • Naomi en Feline (brugklasleerlingen) vertellen hoe zij het vinden in de brugklas en waarom het zo fijn is om een mentor te hebben die altijd klaarstaat om te helpen.
  • Antsje van Bommel (mentor en docent praktijkonderwijs) laat zien hoe een lesdag bij Ubbo Emmius praktijkonderwijs eruitziet. Hoe zorgen we ervoor dat je goed begeleid wordt? Wat vinden we belangrijk?
  • Edwin van der Land (docent natuurkunde en Technologie & Toepassing) vertelt over de bovenbouw voor vmbo tl aan de Engelandlaan. Hij vertelt over de opdrachten die we krijgen van bedrijven uit de regio én laat een voorbeeld zien van een mooie opdracht waar de leerlingen onlangs aan hebben gewerkt.
  • Cedric van Dijken (oud-leerling Ubbo Emmius en ondernemer) vertelt hoe hij op dit moment betrokken is bij leerlingen van de Ubbo Business-school.
  • Aya (leerling Technasium gymnasium aan de Stationslaan) vertelt over haar meesterproef, een soort slotopdracht, waarbij ze onderzocht of de 3 huidige algemene PTTS-therapieën ook bij ex-Covid patiënten werken die op de IC hebben gelegen. Klinkt ingewikkeld, maar ze zal je uitleggen wat dit precies betekent.  Ook zal ze vertellen wat het gymnasium haar heeft gebracht.
  • Marloes (leerling Ubbo Business School Stationslaan) neemt je mee naar de Ubbo Business School. Hier ontdekken leerlingen wat er nodig is om een eigen bedrijf op te starten en ondernemer te worden. Nieuwsgierig? Kijk mee!
  • Jay (leerling Sportparklaan) en Anette Kornelius (docent Service, Business & Media) vertellen je over de mooie locatie aan de Sportparklaan, waar je als vmbo bb/kb leerling vanaf klas 3 les krijgt. Hoe is de samenwerking met het Noorderpoort (mbo) dat op dezelfde locatie zit, en wat voor voordelen heeft dit eigenlijk voor leerlingen? Je hoort het van hen!

Genoeg om te ontdekken over onze school! Dus noteer woensdag 27 januari in je agenda en zet om 19.00 uur de televisie aan op RTV1. Tot dan!

Let op: deze uitzending gaat over onze locaties in Stadskanaal en Onstwedde. Nieuws over de geplande activiteiten in Winschoten vind je in een ander bericht, namelijk hier.

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan