Home > Onderwijsaanbod > vmbo kb > Economie & Ondernemen

Onderwijsaanbod - Schoolbreed

Economie & Ondernemen

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/09/ubbo-sportparklaan-klas-leraar.jpg

Ben je precies? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? Vind je het leuk om mensen te helpen of wil je een eigen bedrijf beginnen? Je kunt goed luisteren, je bent creatief, bezit sociale vaardigheden en hebt doorzettingsvermogen. Dan is het profiel Economie & Ondernemen de beste optie voor jou!

Dit profiel bereidt je voor opleidingen richting: zakelijke dienstverlening, commercie, marketing en communicatie. Tijdens de lessen worden praktijksituaties nagebootst en kom je veel beroepen tegen, zodat je een goed beeld krijgt van de vele verschillende werkzaamheden in het beroepenveld van economie en ondernemen. Je krijgt praktijkopdrachten en gaat in het derde jaar al vier weken op stage zodat je een goed beeld kunt vormen van de praktijk. Tijdens de lessen wordt er, net als in de praktijk, veel met de computer gewerkt.

Welke beroepen?

Met de keuze voor een profiel richt je je op de toekomst. Door specifieke vakken te kiezen, maak je een keuze in de richting van je vervolgopleiding. Met het profiel Economie & Ondernemen kun je denken aan de volgende beroepen:

  • Administratief medewerker
  • Verkoper
  • Servicemedewerker ICT
  • Receptionist
  • Medewerker magazijn
  • Ondernemer/manager
  • Commercieel medewerker

Voor meer informatie, kun je hieronder zien bij welke vestigingen je dit profiel kunt volgen. Hier zal ook gedetailleerde informatie beschikbaar zijn over dit profiel.

Terug
Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027).
19 juni 2023 Stadskanaal Praktijkonderwijs Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027). Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan