Home > Onderwijsaanbod > vmbo kb > Service, Business & Media

Onderwijsaanbod - Schoolbreed

Economie & Ondernemen

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/09/ubbo-sportparklaan-klas-leraar.jpg

Ben je precies? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? Vind je het leuk om mensen te helpen of wil je een eigen bedrijf beginnen? Je kunt goed luisteren, je bent creatief, bezit sociale vaardigheden, je kunt goed samenwerken en je hebt doorzettingsvermogen? Dan is het profiel Economie & Ondernemen de beste optie voor jou!

In het 3e jaar bieden wij op de Sportparklaan Service, Business & Media aan. Een breed dienstverlenend profiel, waarmee je alle kanten op kunt. In het 3e jaar ga jij het profiel Economie & Ondernemen doorlopen en afronden met een examen. Dit doe je door middel van verschillende projecten. Leerjaar 4 staat in het teken van je eigen loopbaan. Je gaat een eigen route kiezen (gepersonaliseerd maatwerk) richting het mbo.

Dit profiel bereidt je voor op opleidingen richting: zakelijke dienstverlening, commercie, marketing en communicatie. Tijdens de lessen worden praktijksituaties nagebootst en kom je veel beroepen tegen, zodat je een goed beeld krijgt van de vele verschillende werkzaamheden in het beroepenveld van economie en ondernemen. Je krijgt praktijkopdrachten en gaat in het derde jaar al vier weken op stage zodat je een goed beeld kunt vormen van de praktijk. Tijdens de lessen wordt er, net als in de praktijk, veel met de computer gewerkt.

Welke beroepen?

Met de keuze voor een profiel richt je je op de toekomst. Door specifieke vakken te kiezen, maak je een keuze in de richting van je vervolgopleiding. Met het profiel Economie & Ondernemen kun je denken aan de volgende beroepen:

  • Administratief medewerker
  • Verkoper
  • Servicemedewerker ICT
  • Receptionist
  • Medewerker magazijn
  • Ondernemer/manager
  • Commercieel medewerker

Profielmodules

In het profiel Economie & Ondernemen zijn er 4 verplichte profielmodules die je in het 3e leerjaar afrondt met een examen:

Commercieel

Creatief en klantvriendelijk? Dan is deze module helemaal wat voor jou! Je leert omgaan met de marketingmix (4 P’s), winkelformule en hoe je dit kan toepassen op een bepaalde doelgroep. Je maakt posters, folders, brieven en social media. Ook leer je omgaan met een kassa en hoe je verkoopgesprekken moet voeren.

Logistiek

Organiseren, plannen en hard werken. Je bent de hele dag druk bezig in een magazijn. Je ontdekt de verschillende werkzaamheden in een magazijn. Je leert goederen verzamelen, verpakken en verzenden. Daarnaast houd je de ontvangst en de opslag van goederen bij en ontdek je hoe je de voorraad moet bijhouden, inventariseren en bestellen.

Secretarieel

“Goedemorgen en een fijne dag!” Communiceren doe je dagelijks. Je gaat secretariële werkzaamheden ontdekken. Je leert zakelijk telefoneren, een agenda beheren, bijeenkomsten organiseren, post ordenen en hoe je klanten moet ontvangen.

Administratie

Getallen, cijfers en eurotekens. Je gaat inkopen en verkopen. Wat geeft een bedrijf uit en wat gaat een bedrijf verdienen: jij gaat het controleren en verwerken. Je leert de kosten en opbrengsten te verwerken in de boekhouding. Je werkt veel zelfstandig en erg precies.

Keuzevakken

Daarnaast kun je 4 keuzevakken kiezen, waarmee je je bijvoorbeeld specialiseert in marketing, officemanagement en/of ondernemen. Zo stel je zelf je eigen profiel samen!

Terug
Gymnasium 5 Rome-reis
24 april 2024 Stadskanaal Stationslaan Gymnasium 5 Rome-reis Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan