Onderwijsaanbod - Schoolbreed

Techniek

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/09/ubbo-praktijkonderwijjs-lassen-techniek.jpg

Voor de afdeling techniek kan onderscheid worden gemaakt in de onderbouw en de bovenbouw. 

Onderbouw

In de onderbouw is techniek voor alle leerlingen. De leerlingen werken volgens de methode: Kijk op de Praktijk. 

Bovenbouw

In de bovenbouw hebben de leerlingen gericht gekozen voor een vakrichting. Op Ubbo Emmius praktijkonderwijs kun je kiezen voor deze richtingen:

Bouw
De leerlingen die de richting Bouw kiezen, hebben in de onderbouw en derde klas al een basis gelegd met betrekking tot het vak bouw. Je leert houtbewerking (ook machinaal), metselen, elektriciteit en verven. In de leerjaren vier en vijf kunnen de leerlingen gaan werken voor het certificaat Houtbewerking. Dit traject wordt afgerond via Stichting Hout & Meubel (SH&M). Stichting Hout & Meubel is een branchevereniging, die landelijk wordt erkend. Dit is een tweejarig traject.

Metaal
De leerlingen die kiezen voor de metaal kunnen binnen Praktijkonderwijs Stadskanaal verschillende lascertificaten halen in verschillende lasprocessen. Te denken valt aan: MAG 1 & 2 en TIG 1 & 2. Het is niet alleen lassen wat de leerlingen doen, ook zit hier een stuk bankwerken in verwerkt. De basisvaardigheden metaaltechniek krijgen de leerlingen dan aangeleerd. Per lasproces/niveau duurt deze lascursus een schooljaar.

Terug
Nieuwe bestuurder Trivium
21 april 2023 Schoolbreed Nieuwe bestuurder Trivium Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan