Home > Werken bij > Kijkje over de grens

Kijkje over de grens

Uniek in het Noorden
Trivium heeft als enige onderwijsorganisatie in het Noorden een Erasmus-Accreditatie gekregen. Hoe mooi en bijzonder is dat! Erasmus+ biedt leerlingen en medewerkers een reeks mogelijkheden om hun kennis, vaardigheden en competenties te verbeteren. Het programma biedt scholen en andere organisaties de kans om samen te werken met partners in het buitenland.

We hebben het vertrouwen gekregen dat we het goed doen op internationaal vlak. Daar hebben het Dollard College en Ubbo Emmius veel ervaring mee. Onze sterke kant is dat we die plannen hebben voor al onze leerlingen, van vmbo tot en met vwo. De leerlingen kunnen zo makkelijker in contact komen met leeftijdsgenoten in het buitenland.

Voor leerlingen én collega’s
Maar het gaat niet alleen om projecten voor leerlingen. Je kunt de Erasmus subsidie ook inzetten voor de collega’s. Denk aan een buitenlandse stage of een kijkje in de klas bij een buitenlandse collega. De medewerkers van Trivium kunnen zich voortaan in het buitenland professionaliseren. Tot 2027 zullen onze leerlingen en medewerkers aan verschillende buitenlandse projecten deelnemen. Zo dragen we bij aan kansengelijkheid in onze regio en verrijken we ook ons onderwijs.

Katharina, docent Duits en contactpersoon internationalisering

Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan