Onderwijsaanbod - Schoolbreed

Natuur & Gezondheid

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/10/ubbo-Stationslaan-Meisjes-Hart.jpg

Als jouw interesses bij gezondheid, chemie, milieu, water, planten en dieren liggen. En je bent goed in exacte vakken, nieuwsgierig én je vindt het leuk om mensen te helpen en te werken. Dan is het heel goed mogelijk dat het profiel Natuur & Gezondheid op je lijf geschreven is!

Bij dit profiel zijn de vakken scheikunde, biologie en wiskunde verplicht. Bovendien kun je bij dit profiel ook kiezen voor Technasium, met het vak O&O. Lees hier meer over Technasium.

Voorbereiding op het hbo

Binnen de tweede fase wordt de leerling voorbereid op het hbo. Leerlingen zijn in het hbo in belangrijke mate zelf verantwoordelijk voor hun eigen leren en werken. Dat betekent dat we in de bovenbouw een andere benadering hebben met de leerlingen. Docenten zorgen voor een goede aansluiting op een vervolgopleiding én de leerlingen zullen in de bovenbouw ook zelf(standig) aan de slag moeten en krijgen dus een grotere verantwoordelijkheid voor hun eigen studieverloop. Het voorbereiden op het hbo komt bijvoorbeeld tot uiting in het groepswerk, waar sterk de nadruk wordt gelegd op het beoordelen van het proces.

Terug
Nieuwe bestuurder Trivium
21 april 2023 Schoolbreed Nieuwe bestuurder Trivium Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan