Home > Vestigingen > Stadskanaal Praktijkonderwijs > Over deze vestiging

Stadskanaal Praktijkonderwijs

Samen komen we verder

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/11/Ubbo-Emmius-Praktijkonderwijs-over-deze-vestiging.jpg

Het Praktijkonderwijs gaat over leerlingen die op weg zijn naar zelfstandigheid. Naast de persoonlijke benadering, het maatwerk voor de leerling, is ook het onderdeel van de groep zijn, waarin de omgang met de ander centraal staat, erg belangrijk.

Elke leerling krijgt de aandacht en ondersteuning die hij of zij nodig heeft. Respect voor elkaar en voor de omgeving zijn daarbij erg belangrijk. Alleen zo kan er sprake zijn van een veilige omgeving waarin leerlingen en medewerkers met plezier kunnen en willen werken. Het leren omgaan met normen en waarden en het respecteren van de verschillen die er tussen mensen bestaan, zijn daarin erg belangrijk.

Het motto van onze school is: een school die werkt. Op school bereiden we de leerling voor op een plaats in de maatschappij. In de schooltijd doet de leerling veel kennis op en leert hij/zij een aantal vaardigheden die hij/zij later hard nodig heeft. Hierin staan vier thema’s centraal: werken, wonen, vrijetijdsbesteding en burgerschap.

Via Ubbo Emmius Praktijkonderwijs vindt vrijwel elke leerling een passende baan. Een hele zorg minder! Daarnaast is er de mogelijkheid om na Ubbo Emmius Praktijkonderwijs een vervolgopleiding te volgen. Na afronding van de school voldoet elke leerling aan de startkwalificatieplicht.  De school sluit af met branchegerichte certificaten. Daar kan een leerling direct mee aan de slag in de praktijk.

We wensen elke leerling een fijne tijd op onze school!

Chris Zaal
Vestigingsdirecteur Praktijkonderwijs

Gymnasium 5 Rome-reis
24 april 2024 Stadskanaal Stationslaan Gymnasium 5 Rome-reis Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan