Voor ouders

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2018/09/20180820_Ubbo_online_beeldmateriaal_25_vakanties-1.jpg

Als ouder wilt u graag op de hoogte gehouden worden van alles wat er met uw kind gebeurt. Ook de belangrijke gebeurtenissen wilt u graag weten. Dat begrijpen wij heel goed. Daarom houden wij op verschillende manieren ouders op de hoogte van het reilen en zeilen omtrent uw kind én de school.

Informatie gericht op ouders vindt u in dit gedeelte van de website. Heeft u nog vragen dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de locatie waar uw kind naar toe gaat.

Een nieuwe ouder? –  De stap van basisschool naar middelbare school

De stap naar een andere school of locatie is voor leerlingen soms spannend. Ook voor u is het misschien een hele overgang. Wellicht heeft u allerlei vragen over de lessen, vakken en regels. Om u goed te informeren, organiseren wij diverse voorlichtingsavonden en een open dag. Op deze pagina én in onze schoolgids geven wij u alvast enige informatie over onze scholengemeenschap.

Voorlichtingsavonden

Elke locatie van Ubbo Emmius organiseert voorlichtingsavonden. Deze avonden worden op de locatie of op de basisschool gehouden. Tijdens de voorlichting bespreken we de opbouw van het voortgezet onderwijs. Ook geven we u informatie over de opbouw van ons onderwijs en de zaken die wij als school belangrijk vinden. Op deze website leest u hierover meer bij onze visie.

Contact met de basisschool

De basisschool van uw zoon of dochter heeft waarschijnlijk regelmatig contact met Ubbo Emmius. In het schooljaar zijn diverse contactmomenten om het onderwijs op elkaar af te stemmen en de overdracht soepel te laten verlopen.

Omdat de leerkracht van uw zoon of dochter hem of haar het beste kent, plant de directeur of teamleider van Ubbo Emmius na de aanmelding van de leerlingen altijd een afspraak voor overleg. Dit noemen we “warme overdracht” .

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? U kunt contact opnemen met de locatie waar u uw zoon of dochter wilt aanmelden. De directeur of teamleider staat u graag te woord!

Update corona-maatregelen
17 september 2021 Schoolbreed Update corona-maatregelen Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan