Home > Over Ubbo Emmius > Missie en Visie

Over Ubbo Emmius

Missie en Visie

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/09/ubbo-stationslaan-klas-leerlingen.jpg

Op onze scholengemeenschap werken we samen aan goed onderwijs en brede vorming. Zodat leerlingen naast het behalen van een diploma, leren dat het leven in vele opzichten waardevol kan zijn. Niet alleen voor henzelf, maar ook samen met anderen. We werken op Ubbo Emmius in en aan een open sfeer.

Leerlingen laten excelleren

De missie van onze school is: “Leerlingen laten excelleren!”. Leerlingen kunnen excelleren door hoge cognitieve prestaties te leveren. Dat ‘hoog’ is relatief. Voor de ene leerling is bij wijze van spreken een ‘10’ het ultieme resultaat. Een andere leerling stijgt boven zichzelf uit door tóch een voldoende te halen.

Excelleren kan ook een mentale kwestie zijn: iets durven, dat je nooit voor mogelijk had gehouden. In alle afdelingen van de school kunnen leerlingen tot excellente prestaties komen. Alle docenten kennen voorbeelden van situaties waarin het lukte: leerlingen laten excelleren. Daarom is het een bron van inspiratie.

Zowel leerlingen als medewerkers hebben recht op adequate begeleiding, uitdaging en goede werkomstandigheden. We werken aan goede samenwerking, tussen bestuur, personeel, ouders en leerlingen. Ook streven we naar goede relaties met onze omgeving. Dit vinden we noodzakelijk voor een goed resultaat van onderwijs en opvoeding. Waar dit mogelijk is, wordt gezamenlijk aan de verdere ontwikkeling van onze regio gewerkt.

Gymnasium 5 Rome-reis
24 april 2024 Stadskanaal Stationslaan Gymnasium 5 Rome-reis Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan