Home > Onderwijsaanbod > vmbo kb > Zorg en Welzijn

Onderwijsaanbod - Schoolbreed

Zorg & Welzijn

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/09/ubbo-sportparklaan-keuken-leerlingen-roeren.jpg

Zie jij jezelf bijvoorbeeld als pedagogisch medewerker, ziekenverzorg(st)er, kok, kapper, schoonheidsspecialist, medewerker kinderdagverblijf, horeca-medewerker of als onderwijsassistent? En wil je je eigen keuzedelen samenstellen, zodat de opleiding het beste aansluit bij wat jij wilt? Dan past Zorg & Welzijn misschien heel goed bij je!


Werk jij graag met mensen?

Het belangrijkste waar het hierom gaat is dat je van mensen houdt. In de basisopleiding die wij je aanbieden krijg je te maken met de zorg rond ouderen, peuters en kleuters, maar je krijgt ook les hoe je met bijvoorbeeld gehandicapte mensen moet omgaan. Verder maak je kennis met facilitaire diensten, zoals helpen in de catering, schoonmaken, linnendienst en receptiewerkzaamheden.

Kies jij voor Zorg en Welzijn, dan ga je later in je beroep altijd met mensen om. Of je nu kelner wordt of leidster van een crèche, je zult zien dat de mens in jouw werk altijd centraal staat.

Aan de slag in de praktijk

Wij vinden de praktijk erg belangrijk en proberen je zoveel mogelijk kennis te laten maken met de praktijk. We hebben praktijklessen, waarbij er een werkplek wordt gesimuleerd en je opdrachten gaat uitvoeren. Als leerling van Zorg en Welzijn kun je bijvoorbeeld gevraagd worden om mee te helpen in de bediening en catering als er op school belangrijke bijeenkomsten zijn. Bijvoorbeeld bij evenementen voor medescholieren, cursussen voor groepen volwassenen, buffetten voor ouders en grote vergaderingen. In veel gevallen help je, onder leiding van een docent, met de bereiding van de maaltijden voor de gasten en bedien je aan tafel. In de keuken en in de zalen loop je er dan piekfijn bij. Daarnaast ga je in leerjaar 3 en 4 een aantal weken stage lopen.

De precieze invulling per vestiging kan verschillend zijn. Ook in de vakkenkeuze zal variëren. Voor meer informatie, kun je hieronder zien bij welke vestigingen je dit profiel kunt volgen. Hier zal ook gedetailleerdere informatie beschikbaar zijn over dit profiel.

Terug
Gymnasium 5 Rome-reis
24 april 2024 Stadskanaal Stationslaan Gymnasium 5 Rome-reis Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan