Home > Nieuws > Stadskanaal Sportparklaan > Instromen vanuit een andere school in de bovenbouw van Ubbo Emmius Sportparklaan

Nieuws

Instromen vanuit een andere school in de bovenbouw van Ubbo Emmius Sportparklaan

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/01/Sportparklaan_MKF_00021-1-scaled.jpg
24 januari 2022 Stadskanaal Sportparklaan

We willen leerlingen uit de 2e klas en hun ouder(s) verzorger(s) heel graag kennis laten maken met onze school aan de Sportparklaan. We willen echter ook dat iedereen gezond blijft. Om die reden hebben wij onze open dag aangepast naar een online voorlichtingsavond op maandag 31 januari 2022.

Zit je in de tweede klas van het vmbo op een andere school dan Ubbo Emmius, dan toch is het mogelijk om aan de Sportparklaan in leerjaar 3 in te stromen.

In de bovenbouw van het vmbo kies je een profiel dat bij je past. Het kan zijn dat jouw huidige school niet het bij jou passende profiel aanbiedt. Daarom bieden we de mogelijkheid om ook tussentijds bij Ubbo Emmius Sportparklaan in te stromen bij de start van leerjaar 3.

Aan de Sportparklaan bieden we maar liefst zes verschillende profielen die ook nog allemaal doorstroommogelijkheden geven naar het mbo Noorderpoort binnen ons gebouw. Zo hoef je na het vmbo niet opnieuw van locatie te switchen en heb je bovendien voordeel van vmbo en mbo onder één dak.

Op de locatie Sportparklaan vmbo hebben we de volgende profielen:

  1. Mobiliteit & Transport
  2. Bouwen, Wonen & Interieur
  3. Produceren, Installeren & Energie
  4. Service, Business & Media
  5. Zorg & Welzijn

Het levert leerlingen op dat ze al met mbo stof aan de gang kunnen terwijl ze nog in het vmbo zitten. Doordat we nauw samenwerken met het mbo, kunnen we bovendien leerlingen beter voorbereiden op het mbo. Mocht je meer willen weten over onze profielen en over onze school, dan kun je aanstaande maandag aansluiten bij de (online) voorlichtingsavond.

Het programma ziet er als volgt uit:

18.30 – 19.00 uur              Inleiding door Marcel Leegte locatiedirecteur

19.00 – 19.30 uur              Ronde 1 online presentatie

19.35 – 20.05 uur              Ronde 2 online presentatie

Als je de bijeenkomst bij wilt wonen, stuur dan een e-mail naar [email protected]. We sturen je dan de informatie toe die je nodig hebt om deel te kunnen nemen.

We hopen je online te ontmoeten op maandagavond 31 januari 2022!

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan