Home > Nieuws > Schoolbreed > Terugblik UbboXperience

Nieuws

Terugblik UbboXperience

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2018/10/20181002_ubboemmius_ubboxperience_online_campagne_NIEUWS_1920x885px.jpg
18 oktober 2018 Schoolbreed

Op woensdag 17 oktober openden de locaties Stadskanaal en Winschoten ’s middags de deuren voor leerlingen en ouders van de groepen 7 & 8 voor de UbboXperience. Door verschillende workshops te volgen kon een eerste indruk van het voortgezet onderwijs en uiteraard van onze scholengemeenschap worden gekregen. 

Workshops in Stadskanaal

Ondertussen konden ouders ook diverse workshops volgen. Ze hoorden onder andere hoe hun kind zich veilig op internet kan begeven, wat onze instroomlocatie te bieden heeft en hoe de begeleiding van de loopbaanoriëntatie eruitziet.

Leerlingen hebben onder andere gekookt, geprogrammeerd, gefotografeerd,  torens van papier gemaakt, geleerd hoe ze kunnen ontspannen en hoe ze plezier kunnen hebben met Duits. Ook konden leerlingen workshops volgen die alvast een beetje aangeven hoe we in de bovenbouw van onze locaties werken. Op de Stationslaan kon gekozen worden voor Science en Technasium. Aan de Engelandlaan werd ervaren hoe een beroepsgericht vak er precies uitziet. Aan de Sportparklaan konden leerlingen ontdekken hoe lastig (of misschien wel hoe eenvoudig ) het is om een autoband te verwisselen.

UbboXperience in Winschoten

Ook in Winschoten konden leerlingen verschillende workshops volgen. In tegenstelling tot Stadskanaal, hoefden de leerlingen en ouders zich niet in te schrijven en konden ze geheel vrijblijvend binnen komen om de sfeer op de locatie in Winschoten te proeven. Het thema van dit jaar in Winschoten was “Ik als…”, gerelateerd aan een beroep. Ik als bioloog, ik als wetenschapper. Zo ontdekten de leerlingen wat hen leuk leek!

Voor de leerlingen waren ook verschillende activiteiten te doen. Wiskunde en geschiedenis werden uitgelegd aan de hand van een grote zandbak. Door coördinaten te bereken, konden ze bepaalde dingen opgraven. Verder werd er ook met microscopen gewerkt en konden leerlingen de sfeer proeven op de middelbare school.

We kijken terug op een geslaagde middag en hopen dat leerlingen en ouders zich welkom hebben gevoeld!

Mocht je de UbboXperience gemist hebben; de UbboXperience in Onstwedde vindt plaats op woensdag 31 oktober. 

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan