Home > Nieuws > Schoolbreed > Reis binnen het onderwijs

Nieuws

Reis binnen het onderwijs

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2024/03/LindaZ_2-scaled.jpg
19 maart 2024 Schoolbreed

Linda van Zutphen vertelt

Voor vestigingsdirecteur Linda van Zutphen is geen dag hetzelfde op Ubbo Emmius Maarsdreef. Ze vertelt over haar ervaringen, inzichten, haar achtergrond en leiderschap in het voortgezet onderwijs.

Ze startte na de pabo in het basisonderwijs en vervolgde haar loopbaan in verschillende leiderschapsrollen. Als vestigingsdirecteur brengt ze daarom een schat aan ervaring mee: “Mijn tijd als leerkracht en adjunct-directeur heeft mijn visie op leiderschap sterk beïnvloed. Ik geloof sterk in het belang van het opbouwen van sterke relaties met leerlingen als basis voor effectief leren.”

“Wat je geeft, krijg je terug.”

Het creëren van een veilige en ondersteunende leeromgeving staat voor Linda centraal in haar benadering. “Het is essentieel om de leerlingen echt te zien en te begrijpen”, benadrukt ze. “Door interesse te tonen in hun verhalen, interesses en uitdagingen, creëren we een omgeving waarin ze zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen.”

Naast het opbouwen van relaties richt Linda zich ook op de samenwerking en groei binnen de school. “We streven naar goede samenwerkingsvormen tussen docenten en leerlingen”, legt ze uit. “Daarnaast bieden we programma’s aan zoals Metis, voor hoogbegaafde leerlingen en Plus op Maat voor individuele behoeften, om ervoor te zorgen dat elke leerling de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft.”

“Iedereen is een ster en schittert op zijn eigen manier; vertrouw op jezelf en zorg ervoor dat je op jouw manier blijft schitteren, zonder dat anderen door jou verbleken.”

De overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs kan een uitdagende periode zijn voor leerlingen, en Ubbo Emmius Maarsdreef streeft ernaar om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. “We organiseren kennismakingsdagen en uitgebreide introductieweken om leerlingen te helpen zich thuis te voelen en vertrouwd te raken met de nieuwe omgeving”, vertelt ze. “Daarnaast hebben we een warme overdracht met basisscholen om de overgang soepel te laten verlopen.” Met haar toewijding aan het creëren van een inclusieve en ondersteunende leeromgeving, blijft Linda van Zutphen een bron van inspiratie en leiderschap op Ubbo Emmius Maarsdreef. Haar visie op educatie benadrukt het belang van verbinding, groei en het vervullen van de unieke behoeften van elke leerling.

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan