Home > Nieuws > Schoolbreed > Partners in de regio

Nieuws

Partners in de regio

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2019/01/speeddate-ubbo-emmius_-BUSINESSpagina.jpg
08 januari 2019 Schoolbreed

In onze regio is sprake van krimp. Tegelijk zijn er veel vakgebieden waarop vraag is naar goed opgeleid personeel. Om de regio goed leefbaar te houden werkt Ubbo Emmius samen met regionale bedrijven, zodat we onze leerlingen en de regio een goede toekomst kunnen bieden.

In deze editie staan de partners en leerlingen centraal. Hoe zorgen we dat onze leerlingen zich willen binden aan de regio? Waarom werken bedrijven, overheid en instanties samen met Ubbo Emmius?

Stageplaats wordt baan

Meindert de Graaf is een voormalig leerling van Praktijkonderwijs Ubbo Emmius. Tijdens zijn schooltijd heeft Meindert de opleiding Assistent Hovenier gevolgd. Praktijkervaring heeft hij opgedaan bij onder andere B&M Groenvoorziening. Hier heeft hij laten zien dat hij over de juiste kennis en vaardigheden beschikt, zodat B&M Groenvoorziening hem een contract heeft aangeboden!

Ubbo Business School

Ubbo Business School is een opleiding die leerlingen klaarstoomt tot ondernemer. Een onderdeel van deze opleiding is om een eigen onderneming te starten. Leerlingen Hadi, Sten en Niels hebben als idee om een supplementenautomaat te ontwikkelen in samenwerking met Dok4. Met dit idee kunnen sporters bij de sportschool uit een automaat binnen 10-15 seconden een eiwitshake of powershake naar keuze kopen.

Day for Change Onstwedde

Een samenwerking tussen Rabobank en leerlingen van de derde klas Dienstverlening & Producten van de locatie Onstwedde. Met behulp van een microkrediet – die wordt verstrekt door de Rabobank – zetten leerlingen een eigen onderneming op. Leerlingen organiseren bijvoorbeeld een kerstmarkt of workshops. Het geld dat ze met deze ondernemingen verdienen, wordt beschikbaar gesteld aan een goed doel.

Bewoners Maarsheerd krijgen high tea

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Leerlingen van Ubbo Emmius die het vak ‘Traiteur’ volgen gaan aan de slag om een heerlijke high tea te bereiden. Zij doen dit in Maarsheerd, een wooninstelling voor cliënten die langdurige zorg ontvangen (Wlz-indicatie). Leerlingen serveren de bewoners verschillende hapjes en thee. Op deze manier ervaren leerlingen hoe het is om met deze doelgroep te werken.

Drone bouwen

Leerling Coen Deen (havo 4) gaat samen met directeur Raimon Warta van Witec een onderzoek doen naar een specifiek in te zetten doel voor het gebruik van een drone. Van dit idee maakt hij een prototype. “Het doel van de drone mag ik bedenken, maar het moet maakbaar zijn, waarde hebben op de commerciële markt én rendabel geproduceerd kunnen worden in deze regio.”

Leerlingen denken mee

Woningbouwvereniging Lefier werkt graag samen met leerlingen van Ubbo Emmius en Noorderpoort Stadskanaal. Zo bieden ze leerlingen werkervaringsplaatsen aan en laten hen meedenken in projecten. Leerlingen van Technologie & Toepassing werken aan
een oplossing om het kantoor van Lefier in Stadskanaal energiezuinig te maken. “Het is telkens weer verrassend te constateren hoe leuk deze samenwerking is, ook wij blijven leren.” aldus Wiebe Cazemier.

Meisjes in de techniek

Toptechniek in Bedrijf is een samenwerkingsverband van een aantal scholen, waaronder Ubbo Emmius en Noorderpoort. De afgelopen jaren is door onder andere TopTechniek in Bedrijf hard gewerkt om techniek aantrekkelijker voor meiden te maken. En met succes! Steeds meer meiden kiezen voor een technische richting. Bij de technische profielen zijn namelijk steeds meer meiden te vinden.

Ondernemersgroep Ubbo Business School

De volgende personen zetten zich vanuit hun bedrijf in voor Ubbo Emmius: Jaap Middel, Jan Beishuizen, Jeroen van Broekhoven, Maarten van der Vlist, Marcel Helweg, Michel Veenma, Raymond Sloot, Tom-Roderick Muthert, Ton Borgesius, Aqil Radjab, Cedric van Dijken, Daniëlle van der Ploeg, Dennis Martijn, Erik Timmerman, Frank Mensen, Froukje Sloot, Hans Mulder, Henk Nijmeijer, Jaap Blaakmeer.

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan