Home > Nieuws > Stadskanaal Stationslaan > Ontruiming Ubbo Emmius Stationslaan

Nieuws

Ontruiming Ubbo Emmius Stationslaan

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/11/ubbo-stationslaan-gebouw-leeg2.jpg
24 januari 2024 Stadskanaal Stationslaan

Deze morgen, 11.00 uur, is de locatie Stationslaan ontruimd op last van de brandweer. Er hangt een doordringende geur in het gebouw die niet gezond lijkt te zijn. Alle leerlingen en het personeel bevinden zich veilig en wel in de gymzalen en op het veld daarnaast. In de kluisjeskelder, waar de geur het sterkst is, worden metingen verricht om te onderzoeken of en hoe lang die ruimte afgesloten moet blijven. Wanneer het sein veilig gegeven wordt mogen de leerlingen hun spullen pakken en naar huis gaan: de rest van de dag worden er geen lessen meer gegeven.
Leerlingen die nu naar huis willen, het is nu rond 12.00 uur, worden begeleid naar de fietsenstalling, wanneer zij niets uit hun kluisje nodig hebben. Leerlingen die eerst langs de kluisjeskelder moeten voordat ze naar huis kunnen gaan, bijvoorbeeld omdat hun fietssleutel daar ligt of hun jas daar hangt, blijven op school in de omgeving van de gymzaal: daar zijn ze veilig, want de doordringende geur bevindt zich helemaal aan de andere kant van het gebouw.
Over de oorzaak van de geur weten we nog niet veel zinnigs te zeggen. Het leek mij in ieder geval belangrijk om met u te delen dat uw kinderen en hun docenten veilig zijn, net als de rest van het personeel.
We gaan ervan uit dat de leerlingen en het personeel morgen weer veilig naar school kunnen. Mocht dat niet zo zijn, dan berichten we daarover via het rooster in Magister: dat moeten leerlingen dus goed in de gaten houden.
 
Met vriendelijke groet,
Jeroen Baerveldt

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan