Home > Nieuws > Schoolbreed > Merlijn Wiersema, docent bij Ubbo Emmius

Nieuws

Merlijn Wiersema, docent bij Ubbo Emmius

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2024/01/Interview-open-dagen-campagne-Ubbo-Emmius-3.webp
26 januari 2024 Schoolbreed

Merlijn Wiersema is docent Geschiedenis- en Godsdienst bij Ubbo Emmius en vertelt over zijn ervaring in het lesgeven aan brugklassers. “Elk leerjaar heeft zijn charme, maar het begeleiden van brugklassers in hun eerste jaar op de middelbare school is bijzonder,” vertelt hij. Zijn passie ligt in het ondersteunen van leerlingen bij hun academische en persoonlijke ontwikkeling; van het leren plannen van huiswerk tot het maken van verslagen.

Een soepele overgang
Ubbo Emmius zet zich in voor een soepele overgang van groep 8 naar de middelbare school. “Door introductieweken en kennismakingsgesprekken voor de zomervakantie bereiden we leerlingen voor op hun nieuwe avontuur,” legt Merlijn uit. In de eerste weken van het schooljaar houdt hij rekening met de nieuwe ervaring voor de leerlingen, met minder huiswerk en veel oefening voor afsluitende toetsen.

Het betrekken van ouders in het leerproces is een cruciaal aspect. “Ouders moeten inzicht krijgen in het volledige leerproces van hun kind, niet alleen in cijfers,” benadrukt hij. Deze samenwerking tussen ouders en school is essentieel om een veilig en stimulerend leer- en leefklimaat te creëren.

Sfeer proeven
De open dag van Ubbo Emmius biedt een unieke kans voor leerlingen en ouders. “Het is een moment om de sfeer te proeven, kennis te maken met de vakken en leraren, en meer te leren over de financiële aspecten van de middelbare school,” zegt Merlijn. De open dag kan zowel inspirerend als informatief zijn, vooral voor leerlingen die hun niveau nog moeten bepalen.

Op de middelbare school ontdekken leerlingen nieuwe vakken en worden ze aangemoedigd om zelfstandiger te worden. “De afwisseling in vakken en de nadruk op zelfstandigheid maakt het middelbare onderwijs spannend en motiverend voor leerlingen,” legt hij uit.

Geschiedenisles maakt enthousiast
Leerlingen reageren vooral enthousiast op de verhalende aspecten van de geschiedenislessen. “Het is geweldig om te zien hoe leerlingen geboeid raken door verhalen uit de geschiedenis, en deze jaren later nog steeds herinneren,” deelt hij. Deze reacties motiveren hem als docent om leerlingen te blijven inspireren en activeren.

Ubbo Emmius biedt een leeromgeving waar nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd en persoonlijke groei wordt gestimuleerd. De aanpak en toewijding van deze docent zijn een weerspiegeling van de inzet van de school om leerlingen zowel op school als in hun persoonlijke omgeving te helpen ontwikkelen.

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan