Home > Nieuws > Schoolbreed > Marijkes ervaring met Ubbo Emmius 

Nieuws

Marijkes ervaring met Ubbo Emmius 

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2024/01/Interview-open-dagen-campagne-Ubbo-Emmius.webp
26 januari 2024 Schoolbreed

Marijke Kwant, een enthousiaste Havoleerling, herinnert zich haar eerste dagen op Ubbo Emmius als een mix van spanning en enthousiasme. “Het was aan het begin spannend, maar ik maakte snel vrienden,” vertelt Marijke.

In het begint maakte Marijke zich zorgen over het vinden van lokalen en of haar klasgenoten haar zouden accepteren. Dankzij de aanpak van Ubbo Emmius hoefde ze zich hier niet druk om maken. “De school organiseerde de eerste dagen leuke activiteiten met de klas,” legt ze uit. Dit hielp haar om zich op haar gemak te voelen en haar klasgenoten te leren kennen. Het leren kennen van nieuwe mensen ging natuurlijk voor Marijke. “Door samen te werken in groepjes merkte ik dat we goed konden samenwerken en opschieten met elkaar.”

Wat waardeert Marijke het meest aan Ubbo Emmius? “Veel kinderen ken ik al, omdat ze in mijn buurt wonen of van de basisschool komen.” Haar favoriete vakken? Beeldende Vorming (BV) en Engels. “Ik hou van dingen maken en tekenen, en Engels vind ik interessant omdat ik er al veel van weet,” legt Marijke uit.

De open dag van Ubbo Emmius gaf Marijke een goed beeld van de school. “Je kon van alle vakken iets zien en dingen werden uitgelegd,” herinnert ze zich. De keuze voor Ubbo Emmius was onder andere gebaseerd op de nabijheid van de school en het feit dat veel van haar vrienden er ook heen gingen.

Marijkes advies aan groep-8-leerlingen die de open dag bezoeken? “Ubbo Emmius is een superleuke school met aardige docenten, en er gaan waarschijnlijk veel kinderen heen die je al kent van de basisschool.”

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan