Home > Nieuws > Stadskanaal Stationslaan > Leerlingen Ubbo krijgen lezing van internetondernemer Ben Woldring

Nieuws

Leerlingen Ubbo krijgen lezing van internetondernemer Ben Woldring

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2018/10/BW.jpg
18 oktober 2018 Stadskanaal Stationslaan

Begonnen als 14-jarige jongen achter de pc van zijn ouders en tegenwoordig ondernemer met een omzet van 7,2 miljoeneuro per jaar: We hebben het over Ben Woldring. Ben, bekend van sites alsBellen.com en Gaslicht.nl (en nog veel meer sites), legde aan een volle zaal met leerlingen uit hoe het is om een ondernemer te zijn. Dat deed hij maandag 15 oktober jl. aan een grote groep leerlingen uit havo4 Business School en vwo5 van Ubbo Emmius.

Gastheer was de Rabobank in Stadskanaal. Vorig jaar bezochten we een goed verzorgde bijeenkomst van Max Westerman, oud-verslaggever van het RTL-journaal. Nu was het dus de beurt aan de geboren Groninger Ben Woldring. Hij vertelde over het begin van zijn succes en hoe hij de toekomst van zijn onderneming ziet.

Lef om te ondernemen

Voor leerlingen van de ‘Business School’ en een groep leerlingen uit vwo5 was zijn lezing interessant om mee te maken. Belangrijkste boodschap van Woldring: Heb het lef om te ondernemen. Denk niet in onmogelijkheden, maar in mogelijkheden.

Het is interessant om kennis te maken met een bekend persoon uit het maatschappelijke leven. Wat zijn de factoren voor succes? Hoe ga je om met succes? Wat heb je nodig om een goed ondernemer te zijn? Hoe ga je om met duurzaamheid? Hoe ziet de toekomst van het ondernemen eruit? Vragen die in een hartelijke ambiance van de Stadskanaalster vestiging van de Rabobank met grote tevredenheid werden beantwoord.

Namens Ubbo Emmius waren Bert Kingma (Business School) en Wim Niemeijer (vwo 5) begeleider van de leerlingen.

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan