Home > Nieuws > Stadskanaal Sportparklaan > Kerstmarkt Ubbo Emmius en Noorderpoort

Nieuws

Kerstmarkt Ubbo Emmius en Noorderpoort

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2020/01/kerstmarkt.jpg
06 januari 2020 Stadskanaal Sportparklaan

Woensdag 18 december jl. hebben Noorderpoort en Ubbo Emmius samen een kerstmarkt georganiseerd, de opbrengst gaat naar het project Out of Area. 
 
De school bruiste van de vroege ochtend tot in de vroege avond. Leerlingen van het Ubbo Emmius hebben tijdens workshops producten gemaakt die tijdens de markt verkocht werden, daarnaast zijn er kniepertjes gebakken, auto’s gewassen en nagels gelakt. De bonbons waren ook weer een creatieve lekkernij. Er zijn fantastische kerstdecoraties gemaakt op de houtafdeling en kerstverlichting op de afdeling metaal. Verrassend waren de gebrande elpees, wat een origineel kerstcadeau! 
 
De studenten van het mbo hebben o.a. bedrijven benaderd om loterijen te organiseren, ze hebben zelfstandig kerstdecoraties gemaakt en waren erg bekwaam in het maken van heerlijke lekkernijen. Kinderen werden geschminkt en de kramen zagen er fantastisch uit! Met andere woorden, het was weer één groot feest om iedereen samen bezig te zien voor het goede doel! De sfeer werd mede bepaald door de muzikale ondersteuning en de kerstman die HOHOHO rondliep en aan de kinderen zuurstokjes uitdeelde! 
 
Naast deze sfeerimpressie is super om te vermelden dat de opbrengst €1275 is geworden. Wat een geweldig bedrag waar constructief iets mee gedaan kan worden in Bosnië. Goed om de bedrijven die ons gesponsord hebben hier nogmaals voor te bedanken en de ouders, familie en vrienden die naar de kerstmarkt zijn gekomen. Zonder jullie zou het niet mogelijk zijn geweest om de markt te organiseren!
 
Iedereen bedankt voor zijn/haar geweldige inzet en voor 2020 de allerbeste wensen!
Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan