Home > Nieuws > Stadskanaal Sportparklaan > Kerstmarkt Oldenburg

Nieuws

Kerstmarkt Oldenburg

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2020/01/oldenburg-1.jpg
20 december 2019 Stadskanaal Sportparklaan

Oudernieuwsbrief december 2019 – Sportparklaan

Op dinsdag 17 december 2019 zijn wij met de derde jaars leerlingen van het profiel Zorg & Welzijn naar de kerstmarkt in Oldenburg geweest.
De binnenstad van Oldenburg vormt het schilderachtige decor voor een van de mooiste en leukste kerstmarkten van Duitsland: de Lamberti-kerstmarkt. De kerstmarkt in Oldenburg, net over de grens in Duitsland, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste Duitse kerstmarkten en telt dit jaar maar liefst 125 marktkramen. Jaarlijks komen er meer dan honderdduizend bezoekers uit Duitsland en Nederland op deze sfeervolle en gezellige kerstmarkt af. 

Ook dit jaar vonden de leerlingen het unaniem een erg leuke dag die zeker niet te missen is. Ze hebben o.a. geshopt, gesnoept, rond geslenterd, beleefd en uiteraard was er ook een dikke slagroomtaart te verdienen. De leerling met de mooiste en/of origineelste vlog (er moet ook wat geleerd worden) wint namelijk een taart. Voor die vlog moeten ze allerlei Duitse uitspraken doen van bijvoorbeeld de Lamberti kerk of het kasteel. In de bus werd er vrolijk gezongen en is er zelfs nog een privé show door één van de leerlingen gegeven. Ook lagen er een paar uitgeteld bij van deze dag.
Wij als docenten hebben ook een erg leuke dag gehad met de leerlingen en daardoor verheugen wij ons alweer op de volgende editie in 2020.
Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan