Home > Nieuws > Schoolbreed > Irene is Engels docent bij Ubbo Emmius

Nieuws

Irene is Engels docent bij Ubbo Emmius

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2024/01/Interview-open-dagen-campagne-Ubbo-Emmius-4.webp
25 januari 2024 Schoolbreed

Irene Drenth is een enthousiaste docent Engels op het Ubbo Emmius die vertelt over de wereld van groei en ontwikkeling in het voortgezet onderwijs: “Engels is een taal die leerlingen vaak al kennen vanuit hun dagelijks leven. Mijn passie ligt bij het lesgeven aan brugklassers en hen te helpen hun kennis verder te ontwikkelen. Ik wil hun enthousiasme en leergierigheid bevorderen door mijn lessen gevarieerd en uitdagend te maken.”

Een goede overdracht
De overgang van groep 8 naar de brugklas is een belangrijk aandachtspunt voor Ubbo Emmius. “Wij zorgen voor een goede overdracht met de basisschool en organiseren kennismakingsgesprekken, zodat leerlingen en ouders zich welkom voelen,” legt Irene uit. De eerste schoolweek is volledig gewijd aan kennismaking met de school en met elkaar, een cruciale stap voor een soepele start.

Ouders worden actief betrokken bij het leerproces. “Ik ben voorstander van korte lijntjes met ouders. Open communicatie is essentieel om samen het beste uit elke leerling te halen,” benadrukt ze. Dit partnerschap tussen school en ouders is cruciaal voor de ontwikkeling en het welzijn van de leerlingen.

De school leren kennen
Irene benadrukt ook het belang van de open dag voor aankomende brugklassers. “Het is een kans om de sfeer te proeven, de school te leren kennen en vragen te stellen over alles wat Ubbo Emmius te bieden heeft,” zegt ze. Ze gelooft dat het belangrijk is voor leerlingen om een gevoel van comfort en verbondenheid met hun toekomstige school te ontwikkelen.

Nieuwe vakken
Op Ubbo Emmius krijgen de leerlingen nieuwe vakken en een veelzijdig programma. “Leerlingen kunnen uitkijken naar vakken als Frans, Duits, N&T, en N&G, die nieuw en spannend voor hen zijn,” vertelt Irene. De diversiteit in vakken en onderwijsstijlen van de docenten maken elke dag op school uniek en boeiend.

Elke leerling is uniek
Irene erkent dat elke leerling uniek is, met eigen voorkeuren en interesses. “Positieve reacties krijgen we op momenten waarop leerlingen bezig zijn met activiteiten die aansluiten bij hun passies,” zegt ze. Of het nu gaat om sportevenementen, taaldorp, of andere activiteiten; het draait allemaal om het activeren en motiveren van de leerlingen.

Ubbo Emmius, onder leiding van gedreven docenten zoals zij, biedt een omgeving waarin leerlingen niet alleen op schoolniveau, maar ook persoonlijk kunnen groeien. Deze docent en haar collega’s zetten zich dagelijks in om een inspirerende en ondersteunende leeromgeving te creëren voor elke leerling.

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan