Home > Nieuws > Stadskanaal Stationslaan > Havo 4 BSM-reis Oostenrijk

Nieuws

Havo 4 BSM-reis Oostenrijk

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2024/04/20240404_083600-scaled.jpg
19 april 2024 Stadskanaal Stationslaan

Mede dankzij Erasmus+ brachten onze havo 4 BSM-leerlingen van 2 t/m 5 april jl. een bezoek aan Oostenrijk.

Naast het bedreven raken in skiën was contact met Oostenrijkse leeftijdsgenoten een belangrijke component van deze reis. Daarvoor zijn we warm welkom geheten op het Bisschoppelijk Gymnasium Paulinum in Schwaz. Naast een rondleiding door de school volgden onze leerlingen op een tweetal dagen een aantal lessen op deze Oostenrijkse school.

Op de eerste dag lag de nadruk vooral op kennis maken met elkaar, de eigen cultuur en gedeelde interesses. Op de tweede dag wisselden leerlingen ervaringen uit op gebied van de schoolsystemen in Oostenrijk en Nederland. Voor het vak kunst gingen onze leerlingen samen met Oostenrijkse leerlingen in groepjes de stad Schwaz in. We hebben erg leuke contacten opgedaan en voelden ons meer dan welkom.

’s Avonds bezochten onze leerlingen jeugdcentrum Tivoli in Innsbruck. Dit jeugdcentrum biedt vrijetijdsbesteding en biedt jongeren ondersteuning. Bij dit bezoek lag de nadruk op samen sporten en bewegen. Ook dit bezoek was volgens onze leerlingen hartstikke leuk en leerzaam.

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan