Home > Nieuws > Schoolbreed > Ewouds ervaring met Ubbo Emmius

Nieuws

Ewouds ervaring met Ubbo Emmius

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2024/01/Interview-open-dagen-campagne-Ubbo-Emmius-4.webp
26 januari 2024 Schoolbreed

Toen Ewoud Daniëls, een ambitieuze vwo-leerling, de overstap maakte van de basisschool naar de brugklas op Ubbo Emmius, was hij klaar voor een nieuwe uitdaging. Voor Ewoud verliep de overgang soepel. “Ik had er eigenlijk geen last van,” zegt hij. Dat alles nieuw was, vond hij wel spannend, maar de school hielp hem in zijn overgang: “Er was niet heel veel begeleiding nodig, behalve de introductieweek waarin er nog geen lessen waren,” herinnert Ewoud zich. Deze aanpak hielp hem om op zijn eigen tempo de nieuwe omgeving te verkennen en zich aan te passen.

Het leren kennen van nieuwe mensen was voor Ewoud een kwestie van jezelf voorstellen en openstaan voor anderen. Hij heeft een duidelijke voorkeur als het gaat om lessen: “Engels is leuk en makkelijk, en LO is mijn favoriet omdat ik van sport houd.”

Ewouds ervaring met de open dag van Ubbo Emmius vorig jaar was positief. “Het was interessant om lessen te volgen tijdens de open dag en te zien hoe alles gaat,” zegt hij. Zijn keuze voor Ubbo Emmius was praktisch, aangezien de school dichtbij was. De open dag heeft hem geholpen zich thuis te voelen op het Ubbo Emmius.

Voor toekomstige groep-8-leerlingen die de open dag in januari bezoeken, heeft Ewoud een simpel maar krachtig advies: “Leuk meedoen.”

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan