Home > Nieuws > Schoolbreed > Ellie’s ervaring met Ubbo Emmius

Nieuws

Ellie’s ervaring met Ubbo Emmius

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2024/01/Interview-open-dagen-campagne-Ubbo-Emmius-2.webp
26 januari 2024 Schoolbreed

Ellie herinnert zich haar overstap naar de brugklas op Ubbo Emmius als een belangrijk moment in haar leven. “Dat vond ik wel heftig omdat ik allemaal nieuwe mensen leerde kennen,” bekent ze, Deze ervaring was zowel spannend als verrijkend voor haar.

Het meest spannende aspect voor Ellie? “Kennismaken met de nieuwe klas,” zegt ze. De overgang naar een nieuwe omgeving met onbekende gezichten was een grote stap. Maar Ubbo Emmius maakte deze overgang gemakkelijker met een introductieweek, die Ellie hielp om zich op haar gemak te voelen en nieuwe vrienden te maken.

De aanpak van de school om nieuwe leerlingen te verwelkomen, werkte goed voor Ellie. Ze vond haar plek door interactie in de klas en ontdekte al snel wat Ubbo Emmius zo speciaal maakt: “Goeie zitplaatsen op het leerplein en aardige leraren,” merkt ze op. Haar favoriete vakken? “Engels, omdat ik dat makkelijk vind, en tekenen omdat ik daar mijn creativiteit in kwijt kan.”

De open dag op Ubbo Emmius was voor Ellie een kans om actief deel te nemen en zelf dingen te maken. “Ik had niet veel keus in mijn schoolkeuze, maar de open dag hielp mij om een beter beeld te krijgen van wat mij te wachten stond.”

Haar advies aan toekomstige brugklassers die de open dag gaan bezoeken? “Ga geen enge dingen denken, het komt allemaal goed.”

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan