Home > Nieuws > Schoolbreed > Amber Norah’s ervaring op Ubbo Emmius

Nieuws

Amber Norah’s ervaring op Ubbo Emmius

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2024/01/Interview-open-dagen-campagne-Ubbo-Emmius.webp
25 januari 2024 Schoolbreed

Amber Norah Westra, een gedreven GTL-leerling, kijkt terug op haar overstap van de basisschool naar de brugklas op Ubbo Emmius als een soepele en positieve ervaring. “Het ging eigenlijk best wel goed,” zegt Amber Norah.

Voor haar was de grootste uitdaging het vinden van haar weg in de nieuwe schoolomgeving. Maar dankzij de voorlichting die Ubbo Emmius bood, kon ze zich snel aanpassen en oriënteren. Deze hulp was belangrijk voor een goede start op school.

Het leren kennen van nieuwe mensen was een spannende, maar leuke ervaring voor Amber. “Door te praten en spelletjes te doen met anderen, voelde ik me snel thuis,” deelt ze. Wat maakt Ubbo Emmius speciaal voor Amber Norah? “Mijn mentoren, omdat ze lief zijn en altijd goed helpen.” Deze persoonlijke aandacht en ondersteuning dragen bij aan haar positieve schoolervaring. Amber Norah’s favoriete vak is gym. “Daar kan ik mijn energie kwijt en heb ik plezier in.” Deze lessen bieden haar een uitlaatklep en de kans om actief bezig te zijn.

De open dag op Ubbo Emmius speelde een cruciale rol in Ambers keuze voor de school. “Ik kreeg gelijk een fijn gevoel bij deze school,” herinnert ze zich. “De open dag gaf mij de kans de school en de leraren beter te leren kennen, wat mijn keuze makkelijker maakte.”

Haar advies aan toekomstige groep-8-leerlingen voor de open dag? “Bedenk van te voren vragen en stel deze aan de leerkrachten als je op school bent.”

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan