7 leerlingen cum laude geslaagd

Zeven leerlingen van de locatie Sportparklaan leverden dit jaar wel een hele bijzondere prestatie; ze slaagden cum laude voor het examen VMBO! Het is het derde jaar dat leerlingen op het VMBO cum laude kunnen slagen. “Voor Ubbo Emmius is het de eerste keer dat het gebeurt en dan meteen zeven keer,” vertelt locatiedirecteur meneer Leegte, die trots is op álle geslaagden. “Geweldig om te zien hoe ieder naar zijn talent gepresteerd heeft. We hebben 218 leerlingen die geslaagd zijn, dit is een slagingspercentage van 97%. Ieder van deze 218 leerlingen heeft op zijn of haar eigen niveau het beste uit zichzelf weten te halen.”


De regel voor cum laude slagen is dat je gemiddeld een 8 of hoger scoort op je praktijkvak en op je twee sectorvakken (wiskunde, natuur/scheikunde, biologie, economie of maatschappijleer2). ”Een aantal van de cum laude geslaagden had gemiddeld een 8, een paar een 8+ en één had een 8,5 gemiddeld.” Zij kregen maandagochtend 3 juli een persoonlijke kaart en een bioscoopbon van onze school om ze te feliciteren.

Toekomstplannen

De leerlingen hebben allemaal prachtige ambities voor de toekomst en stromen met hun vmbo-diploma rechtstreeks door naar het MBO. Zo gaat Nick met zijn vmbo bb-diploma Transport & Logistiek niveau 2 doen. De anderen starten op basis van hun vmbo kb-diploma na de zomervakantie met MBO niveau 4. Zo gaat Roy voor middenkader functionaris bouw, wil Eva-Maria aan de slag als verpleegkundige, Claudia als onderwijsassistent, Kim als junior accountmanager, Pim als kapitein marine binnenvaart in Rotterdam en Tim zoekt het in de evenementenorganisatie. 

Wij wensen hun en natuurlijk alle andere geslaagden heel veel plezier en succes bij hun vervolgopleiding. 

Op de foto: Nick Kriegsman, Pim Hakkert, Tim Dijkhuis, Kim Geertsema, Roy Veeninga, Eva-Maria Mante en Claudia Roelfsema.