Specialiseren of versnellen? Dat kan!

Noorderpoort

Waardevol onderwijs: nu én in de toekomst!

De vmbo-opleidingen van Ubbo Emmius en de mbo-opleidingen van Noorderpoort gaan nauw samenwerken aan de vestiging Sportparklaan om jou nóg waardevoller onderwijs te kunnen bieden. Dit heeft natuurlijk allerlei voordelen voor jou en je leerroute.

De school voor vakmensen van de toekomst

Ubbo Emmius en Noorderpoort werken al jaren samen, maar gaan dit nóg intensiever doen om jou zo goed mogelijk beroepsonderwijs te kunnen bieden in de eigen regio; Stadskanaal en omstreken.

Op de vestiging Sportparklaan zitten zowel de vmbo-opleidingen van Ubbo Emmius als de mbo-opleidingen van Noorderpoort. Ideaal! Onze docenten kennen elkaar en werken nauw samen. Ook hun leerlingen en studenten
hebben zij goed in beeld. Onze gezamenlijke docententeams zorgen er dan ook voor dat jouw leerroute in Stadskanaal zo soepel mogelijk verloopt. En natuurlijk is het ook gewoon heel erg leuk om je complete leerroute op één vestiging te kunnen volgen; jij kent de school, docenten en regio dan als geen ander en hoeft geen tijd te besteden aan het wennen op een nieuwe vestiging!

Samen doorgroeien in talent; de mogelijkheden

Wat dit voor jou betekent? Nou, misschien weet jij al precies wat je graag wilt worden. Heb je bijvoorbeeld
talent als autotechnicus of ben jij helemaal geschikt om pedagogisch medewerker te worden? Dan helpen wij je hier vol focus voor te gaan en kun je je specialiseren en versnellen.

Als jij juist nog wilt ontdekken wat je leuk vindt, dan kun je door verschillende onderdelen op het mbo alvast te volgen,
erachter komen waar jouw interesse naar uit gaat. Aan de Sportparklaan kies jij zelf welke leerroute je volgt op weg naar je diploma!

Hoe dit precies werkt en de verschillende voordelen van ons onderwijs hebben we voor je op een rijtje gezet.
In vmbo- en mbo-opleidingen zitten overlappende onderdelen. Omdat de opleidingen aan de Sportparklaan nauw samenwerken, hoef jij deze onderdelen niet dubbel te doen. Dit betekent dat je tijd overhoudt om:

  • Je kennis te verbreden door de tijd die je overhoudt in te zetten om andere beroepen of beroepsonderdelen te ontdekken.
  • Je te verdiepen in extra kennis en vaardigheden (theorie én praktijk) om meer te specialiseren in het beroep waar je later in wilt werken.
  • Te versnellen! Als je geen extra onderdelen gaat volgen, kun je tot wel een jaar (!) eerder klaar zijn met studeren.
  • Bovendien verbinden wij je aan bedrijven in de omgeving. Zo heb jij goed uitzicht op een baan!

Wij helpen je om de keuzes te maken die bij jou passen!

Zoals je inmiddels doorhebt, zijn er veel verschillende keuzes die je kunt maken om een leerroute te creëren die bij jou past. Wil je verbreden of juist verdiepen; weet je precies wat je wil of wil je dit juist nog gaan ontdekken?

Maak je geen zorgen. Vanaf het eerste moment dat je de school binnenstapt staat er een heel team van vmbo én
mbo docenten klaar om jou te helpen de keuzes te maken die bij jou passen. We bespreken alle mogelijkheden en
opties tijdens de loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) gesprekken en maken samen een route die bij jou past.

Iedereen is uniek en moet zijn eigen pad kunnen volgen.

Wij kijken per leerling wat de mogelijkheden zijn om te verbreden, verdiepen, versnellen en verbinden. Ben jij
benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Neem gerust contact op met onze vmbo-decaan via [email protected] om antwoord te krijgen op al jouw vragen.

Download hier de folder.

Gymnasium 5 Rome-reis
24 april 2024 Stadskanaal Stationslaan Gymnasium 5 Rome-reis Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan