Home > Voor ouders > Aanmelden > Aangemeld bij Ubbo Emmius en nu?

Voor groep 8

Aangemeld bij Ubbo Emmius en nu?

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/09/ubbo-onstwedde-groep-leerlingen.jpg

Beste leerling van groep 8,

Inmiddels heb jij je keuze voor een school voor voortgezet onderwijs gemaakt. Wanneer je voor onze school hebt gekozen, dan zijn we daar natuurlijk erg blij mee. Van harte welkom op Ubbo Emmius!

Misschien vraag je je af wat er nu allemaal nog staat te gebeuren. We hebben het voor je op een rij gezet.

Aanmeldingsformulier ontvangen

Je ouders/verzorgers hebben jou aangemeld via de website. Meteen na de aanmelding is een bevestiging van de aanmelding per email verstuurd. In de maand mei ontvangen je ouders/verzorgers van ons een brief met meer informatie over de verdere procedure.

Contact tussen jouw juf of meester en Ubbo Emmius

Vanuit Ubbo Emmius maken we een afspraak voor een gesprek met je basisschool. Jouw juf of meester vertelt ons wat de beste manier is om jou te begeleiden.

Kennismakingsbijeenkomst

In de maand juni kom je op school om kennis te maken met je nieuwe klas en met je mentor(en). Je mentor is degene bij wie je komend schooljaar terecht kunt met al je vragen. Wanneer je precies wordt verwacht, staat in een brief die je ouders/verzorgers van ons ontvangen. In deze brief staat dan ook meteen in welke klas je zit.

Kennismakingsgesprek

Je ouders/verzorgers en jij worden nog voor de zomervakantie uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met je mentor. Tijdens dit gesprek sta jij centraal. We willen graag van je weten waar je al goed in bent, wat je lastig vindt en waar je heel blij van wordt. We gebruiken hiervoor een kennismakingskaart. Ben je benieuwd hoe deze eruit ziet? Hier kun je alvast een kijkje nemen

Aanschaffen schoolspullen

Natuurlijk wil je alvast de benodigde spullen aanschaffen voor school. In de vestigingsgids vind je een overzicht van de aan te schaffen spullen. In deze vestigingsgids vind je overigens allerlei informatie over bijvoorbeeld de lestijden, de kluisjes, de schoolregels en nog veel meer. Bekijk hier de vestigingsgidsen per vestiging: Maarsdreef, Engelandlaan, Sportparklaan, Stationslaan, Praktijkonderwijs en Onstwedde.

Start schooljaar

Op 4 september start het nieuwe schooljaar.

Als het goed is heb je tijdens het kennismakingsgesprek met je mentor of tijdens de kennismakingsbijeenkomst met je klas al gehoord wanneer je precies wordt verwacht. De eerste schoolweek staat altijd in het teken van kennismaken met je klas, met je docenten en met het gebouw. Op die manier kun je eerst even wennen voordat je echt aan de slag gaat.

Gymnasium 5 Rome-reis
24 april 2024 Stadskanaal Stationslaan Gymnasium 5 Rome-reis Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan