Nieuws

Start schooljaar 2018-2019 - Aan te schaffen materialen

De zomervakantie komt er al aan, maar we blikken alvast vooruit naar het komende schooljaar. Misschien gaat uw kind voor het eerst naar de middelbare school of misschien al wat langer, maar elke zomervakantie moet er weer schoolmateriaal worden aangeschaft. Hieronder vindt u per locatie een link waar u de aan te schaffen materialen per locatie kunt vinden. 

 

 

Lees meer
Start schooljaar 2018-2019 - Aan te schaffen materialen

Vakanties 2018-2019

Hier vind je de vakantieplanning voor het schooljaar 2018-2019. Kijk voor een volledig overzicht van de jaarplanning op UbboNet.

Vakantieweken    
Herfstvakantie 20 t/m 28 oktober 2018  
Kerstvakantie 22 dec. 2018 t/m 6 jan. 2019  
Voorjaarsvakantie 16 febr. t/m 24 febr. 2019  
Meivakantie 23 april t/m 5 mei 2019  
Zomervakantie 13 juli t/m 25 aug. 2019  
     
Vrije dagen    
2e Paasdag 22 april 2019  
Koningsdag 27 april 2019 (meivakantie)  
Bevrijdingsdag 5 mei 2019 (meivakantie)  
Hemelvaartweekend 30 en 31 mei 2019  
2e pinksterdag 10 juni 2019  
     
Organisatiedagen: alleen vrije dagen voor leerlingen  
Goede Vrijdag 19 april 2019  
Laatste schoolweek 8 t/m 12 juli 2019  
Vrijdag voor de voorjaarsvakantie 15 februari 2019  
Lees meer
Vakanties 2018-2019

Bezoek onze middelbare school tijdens de open dag!

Zit jij in groep 8? Of in de 2e klas van het vmbo? En wil je samen met je ouders een kijkje nemen op één van onze scholen? Dan ben je van harte welkom op onze open dag!

Wij organiseren op verschillende locaties van Ubbo Emmius een open dag. Tijdens de open dag maak je kennis met onze locaties, de leraren, vakken en activiteiten die we op onze school allemaal hebben.

Je bent van harte welkom op onderstaande data!

Maarsdreef
Woensdag 24 januari
13.30 – 16.00 uur
18.30 – 21.00 uur

Praktijkonderwijs
Woensdag 24 januari
16.30 – 19.30 uur

Onstwedde
Donderdag 25 januari
18.30 – 21.00 uur

Winschoten
Donderdag 25 januari
18.30 – 21.00 uur

Sportparklaan
Vrijdag 26 januari
16.00 – 20.30 uur 

Lees meer
Bezoek onze middelbare school tijdens de open dag!

Profiel projectleider Aspirant-Opleidingsschool Ommelanden

In het schooljaar 2015-2016 ontstond bij vier VO-scholen in de regio Noordoost-, Oost- en Zuidoost-Groningen het initiatief om te komen tot een intensieve samenwerking in het opleiden en begeleiden van aankomende docenten en de ontwikkeling van startende docenten. Ook bestond de wens om te komen tot een meer gezamenlijke aanpak van de professionalisering van ervaren docenten. De scholen hebben allemaal ervaring met de opleiding van studenten en zij zien gezamenlijk de noodzaak om op de genoemde gebieden de handen ineen te slaan om opleiden en begeleiden meer toe te spitsen op de eigen leerlingengroep. Er is een sterk besef dat de regio onderwijs nodig heeft van een hoge kwaliteit en men deelt de opvatting dat ook het samen opleiden van toekomstige docenten hieraan bijdraagt. Een gezamenlijke opleidingsschool, gericht op de specifieke behoeftes van het onderwijs in de regio is het streven van vier scholen VO en de opleidingsinstituten van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), NHL Hogeschool (NHL) en Hanzehogeschool - Instituut voor Sportstudies (HG).
Lees meer
Profiel projectleider Aspirant-Opleidingsschool Ommelanden

Aspirant-Opleidingsschool De Ommelanden: weer een stapje dichterbij!

Ongeveer twee jaar geleden ontstond het initiatief om, met vier middelbare scholen in de regio en drie lerarenopleidingen, te komen tot een samenwerking op het gebied van opleiden van aankomende docenten, startende docenten en verdere professionalisering van ervaren docenten. 

Lees meer
Aspirant-Opleidingsschool De Ommelanden: weer een stapje dichterbij!

Ubbo Xperience Stadskanaal groot succes

Afgelopen woensdag 18 oktober deden ruim 250 leerlingen uit groep 7 en 8 met hun ouders/verzorgers mee aan de Ubbo Xperience. Het evenement werd voor de tweede keer georganiseerd door vier van onze scholen in Stadskanaal: Stationslaan, Engelandlaan, Maarsdreef en Sportparklaan.

De leerlingen deden mee aan verschillende workshops. Ze konden bijvoorbeeld werken met hout, debatteren, programmeren bij de Lego League of een minicursus Frans volgen. Voor ouders was er voorlichting over voortgezet onderwijs en workshops over het puberbrein en een wedstrijd autoband verwisselen samen met de leerlingen.

We kijken terug op een geslaagde middag!

Lees meer
Ubbo Xperience Stadskanaal groot succes

Overzicht data open dagen 2018

Zit je in groep 8 en willen jij en je ouders een kijkje nemen op een van onze scholen? Of ga je al naar de tweede klas van het vmbo en ben je benieuwd naar de bovenbouw? Voor jou, je ouders en leerkrachten organiseren de locaties van Ubbo Emmius een gezellige open dag.

Lees meer
Overzicht data open dagen 2018

Doe mee aan Ubbo Xperience 2017!

Maak kennis met de middelbare school, tijdens de Ubbo Xperience in Stadskanaal op woensdag 18 oktober. Vorig jaar bezochten maar liefst 250 leerlingen en hun ouders dit evenement. Reden genoeg om ook dit jaar de Xperience weer te houden.

Zit je in groep 7 of 8 en willen jij en je ouders/verzorgers op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met het voortgezet onderwijs? Dan hoeven jullie niet te wachten tot de open dagen in januari. Tijdens de Ubbo Xperience kun je superleuke workshops volgen en krijg je vroegtijdig een goede indruk van de middelbare school. 

25 workshops: welke kies jij? 
Je kunt kiezen uit 25 workshops die worden gegeven op vier locaties: Maarsdreef, Engelandlaan, Sportparklaan en Stationslaan. Geef je op en kies je workshops op de aanmeldpagina. Daar vind je ook meer informatie over het programma en de plattegrond. We hopen jullie te zien op 18 oktober van 13.30 tot 16.10 uur!

Meld je hier aan voor de Ubbo Xperience 2017 en kies de leukste workshops uit. 

Lees meer
Doe mee aan Ubbo Xperience 2017!

Ubbo Emmius en Winkler Prins Veendam samen verder

Gerard van Vliet (bestuurder van Ubbo Emmius) en Ferdinand Vinke (bestuurder van Winkler Prins) ondertekenden donderdag 14 september een intentieverklaring om beide scholen voor voortgezet onderwijs in Veendam samen te voegen. De gemeente Veendam wordt nu en in de komende jaren geconfronteerd met een daling van het aantal leerlingen. De krimp heeft gevolgen voor het onderwijs in de gemeente. De besturen van Ubbo Emmius en Winkler Prins voelen beide de maatschappelijke verantwoordelijkheid om het voortgezet onderwijs in Veendam te versterken. Samen staan zij voor het behoud van een breed, gevarieerd en kwalitatief goed onderwijsaanbod.

Lees meer
Ubbo Emmius en Winkler Prins Veendam samen verder

Een nieuw schooljaar; veel plezier en succes!

Hopelijk hebben jullie een leuke zomervakantie gehad en zijn jullie klaar om de vakantieverhalen op school uit te wisselen. Wie weet is het schoolgebouw van Ubbo Emmius nieuw voor je en start je met een introductieweek of kennismaking. In dat geval wensen we je een superfijne tijd op een van onze locaties toe. En voor onze bekende leerlingen geldt uiteraard hetzelfde; we gaan er weer volop tegenaan met z’n allen. Samen maken we weer tijd voor nieuwe vakken en uitdagingen. We wensen je veel plezier en succes voor het komende jaar!

Alle praktische informatie zoals roosters en de locatiegids vind je op UbboNet.

Lees meer
Een nieuw schooljaar; veel plezier en succes!