Home > Health & Care

Health & Care

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2018/12/20181220_UbboEmmius_HealthCare_header.jpg

In onze regio is sprake van krimp. Tegelijk zijn er veel vakgebieden waarop vraag is naar goed opgeleid personeel. Om de regio goed leefbaar te houden werkt Ubbo Emmius samen met regionale bedrijven, zodat we onze leerlingen en de regio een goede toekomst kunnen bieden.

In deze serie vertellen we per vakgebied meer over deze samenwerking. In deze editie staat “Health and Care” centraal. Hoe zorgen we dat onze leerlingen zich willen binden aan deze regio?

Het belang van zorgopleidingen

“We hebben recht op dezelfde zorg als de mensen in de rest van Nederland. Dat is niet vanzelfsprekend; de zorg is in beweging en staat in onze regio onder druk. Het is dus belangrijk dat jongeren die kiezen voor de zorg hier hun opleiding kunnen volgen. Samenwerking is hierin het sleutelwoord. Daarom is het zo mooi dat bij Ubbo Emmius en Noorderpoort voor de medische wereld kan worden gekozen.” aldus Burgermeester Froukje de Jong.

Mantelzorgers in het zonnetje

Tijdens de Dag van de Mantelzorg zetten leerlingen van de Sportparklaan (bbl/kbl) zich in voor mantelzorgers. Normaal staan deze mantelzorgers dag en nacht voor een ander klaar, maar dit keer staan de leerlingen voor hén klaar. In Theater Geert Teis worden ze in de watten gelegd met handverzorging, visagie en zelfgemaakte bonbons. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om creatieve workshops te volgen.

Samen pepernoten bakken

In de weken voor 5 december komen kinderen van de Meidoornschool (school voor zeer moeilijk lerende kinderen voor speciaal- en voortgezet onderwijs) twee keer een woensdag naar de Sportparklaan. Daar gaan ze samen met leerlingen van Ubbo Emmius pepernoten bakken. Zo leren onze leerlingen hoe het in de praktijk is om met deze doelgroep te werken. Daarnaast gaan ze als échte pieten aan de slag om samen met Humanitas een mooi sinterklaasfeest te organiseren!

ZorgThuis

Elke week gaan vierdejaars leerlingen van Ubbo Emmius Zorg & Welzijn naar het ZorgThuis project in buurtcentrum Maarswold in Stadskanaal. ZorgThuis is een project van mbo Noorderpoort waar zorg- en welzijns-instellingen, zorgtechnologiebedrijven, gemeenten en onderwijsinstelling in samenwerken. Een project dat er voor moet zorgen dat onze leerlingen, professionals en burgers ervaringen opdoen met veranderende zorgtechnologie.

EHBO-certificaat

Het EHBO-certificaat halen op school? Het kan bij Dienstverlening & Producten en Zorg & Welzijn, onderdeel van vmbo bbl, kbl, gl en tl. Tijdens de lessen gaan leerlingen aan de slag om niet alleen een EHBO-certificaat te behalen, maar ook te kijken naar de werking van het menselijk lichaam. Hoe je bijvoorbeeld blessures kunt voorkomen of risico’s op een ongeluk kunt beperken. Hiermee worden de eerste stappen richting een opleiding in de zorg gezet.

Profielwerkstuk dyslexie

Marijke Wolf (havo 5) is momenteel bezig met haar profielwerkstuk ‘dyslexie bij kinderen met een migratie-achtergrond’. Vaak ontstaan bij deze kinderen in groep 3 de eerste problemen omtrent dyslexie. Daarom onderzoekt en ontwikkelt zij voor deze kinderen een ‘spiekboekje’. In dit boekje staan de ‘moeilijkere’ spellingsregels van de Nederlandse taal die worden geleerd op de basis- en middelbare school.

Gymnasium 5 Rome-reis
24 april 2024 Stadskanaal Stationslaan Gymnasium 5 Rome-reis Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan