Home > Een goede overgang naar Stadskanaal

Leerlingen aan het woord

Een goede overgang naar Stadskanaal

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2018/09/Onstwedde_MKF_00041.jpg

Vanuit basisschool De Rank in Onstwedde maakte ik in 2015 de overstap naar het voortgezet onderwijs. Na het bezoeken van open dagen in Stadkanaal en Onstwedde heb ik besloten om mijn vwo-opleiding in Onstwedde te starten. Daar kon ik de hele onderbouwperiode (leerjaar 1 t/m. 3) doorlopen.

Debatteren

Het Ubbo in Onstwedde was voor mij al enigszins bekend. Hier mocht ik in groep 8 samen met vwo-leerlingen uit Onstwedde meedoen aan de module ‘debatteren’. Tijdens deze module heb ik een provinciale wedstrijd gewonnen waarna ik mocht debatteren in de Tweede Kamer.

Aandacht voor de leerling

De kleinschaligheid, het gevoel gezien te worden heeft mij er toe aangezet om voor de locatie in Onstwedde te kiezen. Ik kwam in een klas waar ik de komende 3 jaar de onderbouw in kon voltooien.

Tijdens deze periode was het fijn om zelfstandig onderzoek te doen. De docent keek met ons mee en was er voor ons als wij vastliepen. Andere leerlingen die wel behoefte hadden aan een uitgebreide instructie kregen dit op dat moment van de docent.

De overstap naar Stadskanaal

Na het maken van een profielkeuze en afronden van het derde leerjaar was het tijd voor de overstap naar de Stationslaan in Stadskanaal. Daar heb ik nu twee periodes doorlopen en het gaat goed. Ik merk dat de inhoud en begeleiding die ik heb gehad goed aansluit bij mijn klasgenoten.

Terug naar Onstwedde

Woensdag 6 februari gaan wij met de oude klas, mentor en leerjaarcoördinator eten in Onstwedde. Daar gaan wij vertellen hoe het op dit moment met ons gaat, zodat de locatie in Onstwedde op de hoogte blijft van onze prestaties.

Niels Lantinga is een leerling uit vwo 4 van Ubbo Emmius Stadskanaal Stationslaan. Hij heeft zijn onderbouwperiode doorlopen aan de vestiging in Onstwedde.
Reis binnen het onderwijs
19 maart 2024 Schoolbreed Reis binnen het onderwijs Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan