Ben je een nieuwe leerling?
Nieuw op het Ubbo Emmius
Bent u een ouder?
Informatie voor ouders
Inloggen UbboNet
Inloggen UbboNet

Nieuwsoverzicht alle locaties

In onderstaand overzicht vind je nieuws van alle locaties van onze scholengemeenschap. Nieuws voor ouders en leerlingen over activiteiten, de jaarplanning, fotoboeken en andere specifieke informatie, vind je vanuit privacy-overwegingen op een afgeschermde omgeving: UbboNet. 

Ubbo Emmius en FC Groningen starten samenwerking

Ubbo Emmius Winschoten heeft dinsdag 11 april een overeenkomst getekend met FC Groningen. De Trots van het Noorden en de gezondste school van Nederland hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke passie: sport. 

Lees meer
Ubbo Emmius en FC Groningen starten samenwerking

20 jarig jubileum uitwisselingsprogramma met de Michaelschule in Papenburg!

Leerlingen van Ubbo Emmius Sportparklaan (voorheen Noorderpoort Frankrijklaan) hebben voor de twintigste keer deelgenomen aan een uitwisselingprogramma met onze partnerschool in Papenburg. Negentien derde jaars vmbo leerlingen gingen van 6 maart tot 10 maart naar evenveel leeftijdsgenoten van de Michaelschule bij wie ze thuis ook overnacht hebben.

Lees meer
20 jarig jubileum uitwisselingsprogramma met de Michaelschule in Papenburg!

Plus op maat maakt prachtige stop motion film

In het kader van Plus op maat heeft een leerling van de Maarsdreef een stop motion filmpje gemaakt. Stop motion is een oude filmtechniek, die op dit moment weer helemaal hip is. Eén van de bekendste stop motion-films op dit moment is ‘Shaun the sheep’. In 2015 was dit een grote bioscoophit. In een stop motion-film lijkt het alsof figuren bewegen doordat en snel achter elkaar plaatjes worden afgespeeld waarbij de figuur steeds op een nét iets andere plaats of in een net iets andere houding staat. Interessant toch?!

Lees meer
Plus op maat maakt prachtige stop motion film

Activiteitenmiddag leerlingen groep 7 en 8 woensdag 15 februari Ubbo Emmius Veendam

Woensdagmiddag 15 februari a.s. organiseren wij een activiteitenmiddag voor leerlingen uit groep 7 én 8. Ook ouder(s)/verzorger(s) kunnen zich aanmelden voor workshops. Een ieder is van harte welkom!

Aanmelden voor deze middag kan tot en met maandag 13 februari a.s. via: www.ubboemmius.nl/workshops.

Let op: Pas als de leerling zich heeft aangemeld komt er een mogelijkheid om aan te geven of er ook een ouder/verzorger wil deelnemen aan de workshops.

Workshops voor leerlingen:


-Aan de slag met de iPad

-Drama

-Een lekkere lunch maken

-Green Screen

-Lego League

                                                                                                                                                                                                                                                       Workshop voor ouder(s)/verzorgers:

-De iPad in school

-Help! Huiswerk

-Opvoeden

-Pestprotocol?!

 

Lees meer
Activiteitenmiddag leerlingen groep 7 en 8 woensdag 15 februari Ubbo Emmius Veendam

Geslaagde open dag Engelandlaan, Stadskanaal

Woensdag 25 januari jongstleden was de open dag voor de leerlingen van basis en kader.

Er wordt teruggekeken op een gezellige open dag en we laten hiervan graag een impressie zien. Bekijk gerust de foto's.

Lees meer
Geslaagde open dag Engelandlaan, Stadskanaal

Ubbo Emmius gastheer Floorballtoernooi ‘de Noorder’

Tijdens het jaarlijks Floorballtoernooi van KVLO afdeling ‘de Noorder’ (vakvereniging voor docenten bewegingsonderwijs uit Groningen) mocht de kampioen van vorig jaar, Ubbo Emmius Stadskanaal, dit jaar het toernooi organiseren. Voor dit toernooi is de samenwerking aangegaan met het Pagecentrum en de Floorball Academy Nederland. Dit bood ons de gelegenheid om het groots aan te pakken en te gaan spelen met de Zwitsers variant (4x4, groter veld, grotere doeltjes en keeper) en om andere partijen uit de regio ook uit te nodigen. Zo waren Hockey Club Stadskanaal en Omstreken (HCSO) en de buurtsportcoaches van de gemeente Stadskanaal (Welstad) ook van de partij. Vooraf hebben we genoten van een demonstratie van de “Floorball Academy” met medewerking van ‘U.C. Face Off’ onder leiding van Jorg Andree. Tijdens het toernooi heeft Bert Meinema als gedreven sportfotograaf (tevens vakdocent Maartenscollege en bestuurslid van ‘de Noorder’) onderstaande foto gemaakt. De organisatie in de personen Stijn Braspenning en Klaas Haveman kunnen terugkijken op een geslaagd evenement waarbij AOC Terra Assen heeft gewonnen en daarom volgend jaar ‘gastheer’ mag zijn.

Deelnemende teams: Winkler Prins Veendam, AOC Terra Assen, Ubbo Emmius Winschoten, HCSO, Ubbo Emmius Engelandlaan, Welstad Stadskanaal, Maartenscollege, Ubbo Emmius Sportparklaan

Lees meer
Ubbo Emmius gastheer Floorballtoernooi ‘de Noorder’

Vacature docent biologie

Ubbo Emmius Winschoten zoek m.i.v. 1 februari 2017 een docent biologie (m/v). De functie betreft +/- 13 lessen, hoofdzakelijk VMBO klas 1, 2 en 3. Uren zijn ingeroosterd op dinsdag, woensdag en donderdag. 

Informatie over deze vacatures kunt u inwinnen bij de directeur van de locatie,  
dhr. J. (Jaap) Bakker (06- 23 92 75 19)

Ubbo Emmius is een bijzondere school waar, vanuit een christelijke traditie, ruimte wordt gemaakt voor vragen en antwoorden rond zingeving. Van de sollicitanten verwachten we dat zij daaraan een bijdrage willen en kunnen leveren.

Acquisitie n.a.v. vacatures wordt niet op prijs gesteld.

 

Lees meer
Vacature docent biologie