Home > Voor groep 8 > Voorlichtingsactiviteiten

Voor groep 8

Voorlichtingsactiviteiten

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/09/Ubbo-Emmius-groep-8-informatie.jpg

Ben je op zoek naar een middelbare school? Dan is het natuurlijk belangrijk dat het een school is die bij jou past. Misschien ben je op zoek naar een kleine school óf juist een school waar veel aandacht is voor techniek. Bij Ubbo Emmius zijn er veel verschillende vestigingen met elk een eigen karakter. Vind een school die bij jou past!

Open Dag

Hét moment van het jaar om kennis te maken met de school, is natuurlijk tijdens de open dag. Proef de sfeer van de school en ontdek of Ubbo Emmius bij jou past! We willen leerlingen en ouders van groep 8 heel graag kennis laten maken met onze school.

De open dagen van Ubbo Emmius vinden plaats op de volgende momenten:

  • Maarsdreef 31 januari 2024
    • 14:30 – 17:00 en 18:00 – 20:30
  • Onstwedde 1 februari 2024
    • 16:00 – 17:30 en 18:30 – 20:00
  • Pro Stadskanaal 7 februari 2024
    • 16:00 – 20:00

Maarsdreef en Onstwedde

Op woensdag 31 januari ben je welkom op de vestiging Maarsdreef en op donderdag 1 februari op de vestiging Onstwedde. Met een app en allerlei leuke opdrachten leiden we je door ons gebouw, zodat je een goed beeld krijgt van alles wat we allemaal te bieden hebben. Je kunt meedoen aan allerlei lesjes, maar ook hele andere opdrachten uitvoeren.

Praktijkonderwijs

Wil je graag een kijkje nemen bij Praktijkonderwijs, dan ben je welkom op woensdag 7 februari!

Voorlichtingsavonden

Voor ouders van groep 8 organiseren we een aantal voorlichtingsavonden. U kunt zelf kiezen welke voorlichtingsavond u bezoekt.
De voorlichtingsavonden starten om 19.30 uur.

  • Maarsdreef: 16 en 17 januari 2024


Ubbo komt bij je langs!

Tijdens een bezoek aan jouw klas komt een enthousiaste docent van Ubbo Emmius je alles vertellen over onze school. Ze laten jou een filmpje zien waarmee het voelt alsof je even op onze school bent en je gaat ook zelf aan de slag met een paar leuke activiteiten! Op deze manier ontdek je al een klein beetje hoe de lessen bij Ubbo Emmius eruit komen te zien. We hopen dat je hierdoor een beter beeld van de middelbare school krijgt.

Tussen de herfst- en de kerstvakantie 2023 (in de periode oktober-december) bezoeken wij de groepen 8 in Stadskanaal, Onstwedde en omstreken.

Ubbo on Tour

Zit je in groep 8 op een basisschool in Nieuw Buinen, Musselkanaal, Kopstukken, Mussel of Gasselternijveen: dan halen we jouw groep op donderdag 23 november 2023 met een bus op. Op onze school kun je dan alvast wat lesjes volgen en ervaren hoe een schooldag in het voortgezet onderwijs eruit ziet!

Techniekmiddagen op jouw school

We komen graag met onze spullen een middagje technologie verzorgen in jouw klas. Jouw juf of meester kan deze techniekmiddag bij ons boeken. Dat kost helemaal niets.

Gymnasium 5 Rome-reis
24 april 2024 Stadskanaal Stationslaan Gymnasium 5 Rome-reis Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan