Voor groep 8

Voorlichtingsactiviteiten

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/09/Ubbo-Emmius-groep-8-informatie.jpg

Ben je op zoek naar een middelbare school? Dan is het natuurlijk belangrijk dat het een school is die bij jou past. Misschien ben je op zoek naar een kleine school óf juist een school waar veel aandacht is voor techniek. Bij Ubbo Emmius zijn er veel verschillende vestigingen met elk een eigen karakter. Vind een school die bij jou past!

Open Dag

Hét moment van het jaar om kennis te maken met de school, is natuurlijk tijdens de open dag. Proef de sfeer van de school en ontdek of Ubbo Emmius bij jou past! We willen leerlingen en ouders van groep 8 heel graag kennis laten maken met onze school.

De open dagen van Ubbo Emmius vinden plaats op de volgende momenten:

 • Woensdag 1 februari 2023: Maarsdreef van 17.00 tot 20.30 uur
 • Donderdag 2 februari 2023: Onstwedde van 17.00 tot 20.30 uur
 • Woensdag 8 februari 2023: Praktijkonderwijs van 16.00 tot 17.30 uur en van 18.30 tot 20.00 uur

Maarsdreef en Onstwedde

Op woensdag 1 februari ben je welkom op de vestiging Maarsdreef, op donderdag 2 februari op de vestiging Onstwedde. Met een app en allerlei leuke opdrachten leiden we je door ons gebouw, zodat je een goed beeld krijgt van alles wat we allemaal te bieden hebben. Je kunt meedoen aan allerlei lesjes, maar ook hele andere opdrachten uitvoeren.

Praktijkonderwijs

Wil je graag een kijkje nemen bij Praktijkonderwijs, dan ben je welkom op woensdag 8 februari!

Voorlichtingsavonden

Voor ouders van groep 8 organiseren we een aantal voorlichtingsavonden. U kunt zelf kiezen welke voorlichtingsavond u bezoekt.
De voorlichtingsavonden starten om 19.30 uur.

 • 15 november:  vestiging Maarsdreef 
 • 23 november: vestiging Onstwedde
 • 30 november: vestiging Maarsdreef 
 • 13 december: vestiging Onstwedde
 • 17 januari: vestiging Maarsdreef
 • 18 januari: vestiging Onstwedde

  Voor de ouders van leerlingen in Musselkanaal organiseren we samen met het RSG ter Apel voorlichtingsavonden in november. U ontvangt hierover meer informatie via de basisschool van uw kind.

  Online vragenuur

  Omdat we vorig jaar het online vragenuur een groot succes vonden, organiseren we dat dit schooljaar opnieuw. Het online vragenuurtje vindt op dinsdag 24 januari 2023 plaats via Teams. Om 13.15 uur zitten we klaar voor jouw groep 8 en jouw juf of meester. We vertellen aan je juf of meester hoe jouw klas hiervoor aangemeld kan worden.

  Ubbo komt bij je langs!

  Tijdens een bezoek aan jouw klas komt een enthousiaste docent van Ubbo Emmius je alles vertellen over onze school. Ze laten jou een filmpje zien waarmee het voelt alsof je even op onze school bent en je gaat ook zelf aan de slag met een paar leuke activiteiten! Op deze manier ontdek je al een klein beetje hoe de lessen bij Ubbo Emmius eruit komen te zien. We hopen dat je hierdoor een beter beeld van de middelbare school krijgt.

  Tussen de herfst- en de kerstvakantie 2022 (in de periode oktober-december) bezoeken wij de groepen 8 in Stadskanaal, Onstwedde en omstreken.

  Ubbo on Tour

  Zit je in groep 8 op een basisschool in Nieuw Buinen, Musselkanaal, Kopstukken, Mussel of Gasselternijveen: dan halen we jouw groep op 24 november 2022 met een bus op. Op onze school kun je dan alvast wat lesjes volgen en ervaren hoe een schooldag in het voortgezet onderwijs eruit ziet!

  Techniekmiddagen op jouw school

  We komen graag met onze spullen een middagje technologie verzorgen in jouw klas. Jouw juf of meester kan deze techniekmiddag bij ons boeken. Dat kost helemaal niets.

  Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027).
  19 juni 2023 Stadskanaal Praktijkonderwijs Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027). Lees verder Bekijk meer nieuws
  Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan