Stadskanaal Sportparklaan

Mobiliteit & Transport

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/11/Sportparklaan-vmbo-bb-Transport.jpg

Bof jij even als je interesse ligt in techniek! Er is op het ogenblik een groot tekort aan goed opgeleid technisch personeel. Onze school heeft jou veel te bieden. Tijdens een opleiding, kun je ook meedoen met onze wedstrijdteams bij regionale- en landelijke wedstrijden.

Aan de slag in de regio!

Door onze goede contacten met het bedrijfsleven in de regio, zijn er veel stageplaatsen beschikbaar. Wij werken samen met zo’n 60 bedrijven in de regio. Binnen de opleiding ga je minimaal twee maanden op stage.

In het profiel Mobiliteit & Transport zijn er vier verplichte profielmodules, die je in twee jaar doorloopt.

Het testen van de motorconditie

In deze module leer je hoe je motormechanische delen kunt meten. Ook leer je werkzaamheden aan een smeersysteem uitvoeren en weet je na het volgen van deze module hoe je aan een koelsysteem kunt werken.

Wielophanging en carrosserie

Dit is een actieve module waar je zelf leert hoe je de wielophanging en het veersysteem van een
auto kunt controleren, beoordelen en vervangen. Ook ontdek je hoe je banden en wielen goed kunt
controleren. Je leert in een simulatiewerkplaats hoe je reparaties aan auto’s kunt uitvoeren onder
begeleiding van een docent.

Verlichting- en comfortsystemen

Electromotoren zijn sterk in opkomst. In de toekomst zullen de elektrische systemen in de auto steeds belangrijker worden. Nu al zit er in een auto 5 tot 8 kilometer aan elektriciteitsdraad! In deze module kom je veel te weten over de elektrische systemen en leer je daar mee om te gaan.

Transport

In deze module leer je alles wat te maken heeft met vervoer. Je leert veilig laden en lossen en het
vervoersklaar maken van een voertuig. Ook leer je zelf een (inter)nationale routeplanning maken.

Keuzevakken

Naast deze modules kun je uit zes keuzevakken er vier kiezen, waarmee je je verder kunt specialiseren.

Motorsystemen – Vrij keuzevak

In deze module leer je hoe je een ontstekingssysteem kunt testen. Daarbij leer je een brandstofsysteem te controleren, testen en onderdelen te vervangen. De distributie en klepbediening controleren, afstellen en vervangen komt in deze module ook aan bod.

Fietstechnieken – Vrij keuzevak

In deze module leer je een fiets afleveringsklaar te maken. Daarbij het elektrische systeem van een fiets te testen, controleren, meten en repareren. Verder leer je het aandrijf-, rem- en veersysteem van een fiets te vervangen, controleren, meten en afstellen.

Operationele magazijnwerkzaamheden – Vrij keuzevak

Je leert tijdens deze module om goederen te ontvangen, deze in te slaan en opslaan. Verder leer je om het voorraadbeheer uit te voeren, goederen te verzamelen en deze verzendklaar te maken.

Aandrijf- en remsystemen – Vrij keuzevak

Tijdens deze module leer je om een aandrijfsysteem te controleren, vervangen en afstellen. Je leert om bij een remsysteem metingen uit te voeren, componenten te testen, vervangen, controleren, ontluchten en af te stellen. Verder leer je om een stuursysteem te controleren, componenten te vervangen en af te stellen.

Ritvoorbereiding en ritafhandeling – Vrij keuzevak

Tijdens deze module leer je om een rit voor te bereiden en af te handelen. Verder leer je ook om de vrachtauto in rijbare staat terug te brengen.

Elektronica – Vrij keuzevak

Tijdens deze module leer je om een laad-, start- en gloeistartsysteem te controleren, meten en componenten te vervangen en te testen. Verder leer je een motormanagementsysteem aan te sluiten, te meten en te sten. En leer je de werking van een datanetwerk van een vooruit te demonstreren en verklaren.

Terug
Gymnasium 5 Rome-reis
24 april 2024 Stadskanaal Stationslaan Gymnasium 5 Rome-reis Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan