Stadskanaal Maarsdreef

vwo

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/10/ubbo-maarsdreef-docent-klas.jpg

De afkorting vwo staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. De opleiding duurt in totaal 6 jaar. Met een diploma van het vwo kun je doorstromen naar de universiteit. Ook geeft het diploma toegang tot het hbo.

Brugjaar vwo

Op de vestiging Stadskanaal Maarsdreef kun je jaar 1 volgen. Aan het einde van de 1e klas kunnen leerlingen kiezen of ze deelnemen aan Technasium en/of gymnasium. Na het 1e jaar stroom je door naar de vestiging Stadskanaal Stationslaan.

vwo leerjaar 2 t/m 6

Na het brugjaar aan de Maarsdreef stroom je door naar de vestiging Stadskanaal Stationslaan. Aan de Stationslaan volg je in jaar 2 en 3 het reguliere programma mét of zonder Technasium en/of gymnasium. Halverwege jaar 3 maak je de keuze voor een profiel. Een profiel volg je in leerjaar 4 t/m 6. Naast het gemeenschappelijk deel en het profieldeel, beide verplicht, kun je in de vrije ruimte nog extra vakken kiezen.

Als je meer wilt weten over het onderwijsaanbod en de profielkeuzes van de vestiging Stadskanaal Stationslaan kun je dat hier bekijken.

Gymnasium 5 Rome-reis
24 april 2024 Stadskanaal Stationslaan Gymnasium 5 Rome-reis Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan