Stadskanaal Sportparklaan

Zorg & Welzijn

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/11/Sportparklaan-vmbo-kb-Zorg-en-Welzijn.jpg

Zie jij jezelf bijvoorbeeld als pedagogisch medewerker, ziekenverzorg(st)er, kok, kapper, schoonheidsspecialist, medewerker kinderdagverblijf, horeca-medewerker of als onderwijsassistent?  En wil je je eigen keuzedelen samenstellen, zodat de opleiding het beste aansluit bij wat jij wilt? Dan is het een goed idee om bij de Sportparklaan voor de afdeling Zorg en Welzijn te kiezen.

Aan de slag in de praktijk

Wij vinden de praktijk erg belangrijk en proberen je zoveel mogelijk kennis te laten maken met de praktijk. We hebben praktijklessen, waarbij er een werkplek wordt gesimuleerd en je opdrachten gaat uitvoeren. Daarnaast ga je in leerjaar 3 en 4 een aantal weken stage lopen.

Profielmodules

In het profiel Zorg & Welzijn zijn er 4 verplichte profielmodule die je in twee jaar doorloopt:

Mens en gezondheid

In deze module leer je hoe je mensen kunt ondersteunen op het gebied van een gezonde leefstijl. Denk aan koken en advies geven over een gezonde leefstijl en bewegen.

Mens en activiteit

Met deze module leer je verschillende activiteiten organiseren en kun je verschillende doelgroepen zoals kinderen, ouders en volwassenen hierin begeleiden.

Mens en omgeving

Deze module gaat in op het verzorgen van een schone en veilige werk- en leefomgeving. Je leert hoe je het beste onderhoud kunt plegen, je doet schoonmaakwerkzaamheden en je krijgt kennis van veiligheid.

Mens en zorg

De module mens en zorg gaat in op ondersteunende handelingen bij het verlenen van zorg. Denk aan eenvoudige EHBO, tiltechnieken en hulp en ondersteuning bieden aan mensen die ziek zijn. Je kunt uit verschillende keuzevakken kiezen, waarmee je je bijvoorbeeld specialiseert in de gezondheidszorg, catering, uiterlijke verzorging en het werken met kinderen en jongeren.

Keuzevakken

Naast de verplichte vakken zijn er ook nog keuzevakken. Elke leerling heeft 2 verplichte keuzevakken en 2 keuzevakken die je zelf mag uitzoeken. Zo stel je zelf je eigen profiel samen! 

EHBO – Verplicht keuzevak

In deze module leer je om eerste hulp te verlenen. De EHBO lessen worden via het Rode Kruis gegeven, waarbij je wordt opgeleid voor je EHBO diploma.

Facilitaire dienstverlening – Verplicht keuzevak

In deze module leer je dienstverlenende activiteiten te verrichten, zoals cateringwerkzaamheden, werken in de grootkeuken, ruimte verzorgen en administratie.

Traiteur – Vrij keuzevak

In deze module leer je om te assisteren en beheren bij het werken in de traiteur- en cateringbranche, zodat je kunt assisteren bij catering van bedrijven en organisaties.

Assisteren in de gezondheidszorg – Vrij keuzevak

In deze module leer je om te assisteren bij verzorgende handelingen in een praktijksituatie. Je leert om gebruik te maken van hulpmiddelen, gezondheidskunde, lichamelijke verzorging en mondverzorging.

Kennismaken met de uiterlijke verzorging – Vrij keuzevak

In deze module leer je om hand-, haar- en gezichtsbehandelingen uit te voeren bij een klant in een kapsalon of een schoonheidssalon.

Welzijn: kind en jongere – Vrij keuzevak

In deze module leer je over de ontwikkeling, begeleiding en verzorging van kind tot jongere.

Terug
Gymnasium 5 Rome-reis
24 april 2024 Stadskanaal Stationslaan Gymnasium 5 Rome-reis Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan