Home > Vestigingen > Stadskanaal Sportparklaan > Onderwijsaanbod > vmbo kb > Bouwen, Wonen & Interieur

Stadskanaal Sportparklaan

Bouwen, Wonen & Interieur

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/11/Sportparklaan-vmbo-kb-Bouwen-Wonen-en-Interieur.jpg

Bof jij even als je interesse ligt in techniek! Er is op het ogenblik een groot tekort aan goed opgeleid technisch personeel. Onze school heeft jou veel te bieden. Tijdens een opleiding, kun je ook meedoen met onze wedstrijdteams bij regionale- en landelijke wedstrijden.

Aan de slag in de regio!

Door onze goede contacten met het bedrijfsleven in de regio, zijn er veel stageplaatsen beschikbaar. Wij werken samen met zo’n 60 bedrijven in de regio. Binnen de opleiding ga je minimaal twee maanden op stage.

Profielmodules

In het profiel Bouwen, Wonen & Interieur zijn er 4 verplichte profielmodules die je in twee jaar doorloopt:

Bouwproces en –voorbereiding

Bereid een kleinschalig bouwproject voor en organiseer het bouwproces. Ga aan de slag met het stellen van profielen en kozijnen en je leert zelf maatvoeren uitzetten.

Bouwen vanaf de fundering

Bouw vanaf de grond op! Metsel een halfsteensmuur, verwerk isolatiematerialen én werk veilig op steigers en ladders. Alsof dat nog niet genoeg is maak je een PS-systeembekisting en een bekisting voor strokenfundering.

Hout- en meubelverbindingen

Ga aan de slag met zagen en verspanen met behulp van gangbare elektrische-, pneumatische- en niet-aangedreven handgereedschappen en houtbewerkingsmachines.

Design en decoratie

Geen vakwerk zonder ontwerp! Ontwerp een interieurelement, maak een ontwerp voor de afwerking van een interieurelement en ga aan de slag om het interieurelement daadwerkelijk te maken! Denk je ook om de afwerking en decoratie?

Keuzevakken

Daarnaast kun je 4 keuzevakken kiezen, waarmee je je bijvoorbeeld specialiseert in daken, meubels en/of metselen. Ga voor een keuzevak waar je hart ligt! Binnen Bouwen, Wonen & Interieur zijn er 6 keuzevakken beschikbaar:

  • Constructieve aansluitingen & afwerking;
  • Schoonmetselwerk;
  • Gevelopeningen;
  • Daken en kapconstructies;
  • Meubel maken;
  • Interieurontwerp & design.

Bouwen, Wonen & Interieur; bouw aan jouw toekomst!

Terug
Gymnasium 5 Rome-reis
24 april 2024 Stadskanaal Stationslaan Gymnasium 5 Rome-reis Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan