Stadskanaal Praktijkonderwijs

AVO

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/11/Praktijkonderwijs-AVO-.jpg

In alle leerjaren krijgen de leerlingen les in Nederlands, rekenen, Cuma, Sova en ICT. Ubbo Emmius Praktijkonderwijs maakt voor deze vakken gebruik van de methode Deviant en Strux. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor leerlingen op het praktijkonderwijs. Leerlingen krijgen les die aansluit bij hun belevingswereld. Zo leer je bijvoorbeeld rekenen met geld en inhoud en lengtematen. De theorie komt ook terug tijdens de praktijklessen.

ICT

Tijdens de ICT-lessen werken de leerlingen met Chromebooks. Dit zijn laptops van met het besturingssysteem van Google. Leerlingen leren op deze manier werken met ICT-middelen die van deze tijd zijn. Ook leren de leerlingen omgaan met sociale media.

Sociale Vaardigheden (SoVa)

Sova wordt gegeven tijdens de theorielessen, maar op het praktijkonderwijs werken wij ook met:

Training Rots & Water

Het Rots & Water programma kan worden beschouwd als een weerbaarheidsprogramma en uiterst effectief anti-pestprogramma, maar dan één dat zich onderscheidt van andere programma’s door zijn meervoudige doelstelling en het bredere pedagogische perspectief waarbinnen de training van weerbaarheid samen gaat met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Weerbaarheid en solidariteit, rots en water, worden in balans gepresenteerd en getraind.

Playing for Succes

Playing for Success Groningen is een uniek traject voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar. Het is specifiek bedoeld voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken als het gaat om zelfvertrouwen en motivatie. Ze krijgen weer (meer) zin in school en laten op school betere prestaties zien.

Terug
Gymnasium 5 Rome-reis
24 april 2024 Stadskanaal Stationslaan Gymnasium 5 Rome-reis Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan