Stadskanaal Engelandlaan

Technologie & Toepassing

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2022/11/Onderwijsaanbod-Engelandlaan-Technologie.jpg

Ben jij liever met je handen bezig in plaats van met je neus in de boeken? Of wil je gewoon wel weten hoe het in het bedrijfsleven eraan toe gaat? Misschien is het vak Technologie en Toepassing (T&T) dan wat voor jou!

7 werelden

Tijdens dit vak heb je te maken met échte opdrachtgevers en échte opdrachten. Elke periode werk je samen met je teamgenoten aan een opdracht van een opdrachtgever. Een opdracht wordt gekoppeld aan één of meerdere werelden. In totaal zijn er 7 werelden van de techniek. Verderop lees je meer over de verschillende werelden en de bijbehorende projecten!

What’s in it for me?

Wat heb je eraan om dit vak te volgen? Allereerst is het een ontzettend leuk vak. Daarnaast zit je eens niet met je hoofd in de studieboeken te leren voor jezelf, maar ben je nu actief bezig voor jezelf én een ander! Tijdens het vak ontwikkel je verschillende competenties en ben je veel in de praktijk bezig. Zo ga je op bedrijfsbezoeken om de opdracht beter te begrijpen, maar ben je ook regelmatig op het mbo zodat je wordt voorbereid op het vervolgonderwijs en de arbeidsmarkt!

Praktische informatie

In klas 2 krijgt iedereen een eerste, oriënterende T&T-opdracht. Op deze manier proef je alvast wat T&T je allemaal te bieden heeft. Als je kiest voor de T&T-route, krijg je in het derde jaar vier projecten die je moet uitvoeren. In het vierde jaar voer je drie projecten uit en sluit je klas 4 af met een schoolexamen.

De 7 werelden

Mens en Medisch

Er zijn talloze wetenschappers die ervoor zorgen dat de medische wereld niet stilvalt. Zonder onderzoek geen diagnose, zonder techniek geen operatiekamer en zonder medicijnontwikkelaars geen behandeling. Je hoeft dus zeker geen arts te worden om in deze wereld van grote betekenis te zijn! Je kunt bijvoorbeeld ook gaan werken als veiligheidsadviseur.

Water, Energie & Natuur

Onze waterhuishouding op peil houden, natuurlijke energiebronnen ontwikkelen of afvalwater reinigen… In de wereld van Water, energie en natuur zijn mensen hard bezig onze planeet leefbaar te houden en te kijken hoe we optimaal kunnen omgaan met alles wat de natuur aan ons geeft.

Marketing & Money

Snelle jongens en meiden en spannende deals: welkom in de wereld van Market en Money. Deze wereld draait om bedrijven, handel en transacties. Een wereld die continu verandert en dag en nacht doorgaat. Krijg jij het voor elkaar dat bedrijven jouw idee gaan sponsoren?

Voeding & Vitaliteit

Door het slim kweken van voedsel kunnen mensen op de meest onherbergzame plaatsen toch hun eigen eten verbouwen! Daar zijn slimme technieken voor nodig om de boeren daarbij te helpen. Maar dat is niet het enige onderdeel uit de wereld van voeding en vitaliteit. Ook gezondheid is een belangrijk onderdeel, denk bijvoorbeeld aan je (werk)houding.

Mobiliteit & Ruimte

Of je nu fietst, loopt of met de auto onderweg bent, het verkeer is altijd en overal om je heen. We zijn ontzettend mobiel en kunnen overal naartoe. Techniek en verkeer gaan hand in hand. Auto’s, motoren of fietsen, zonder techniek hadden ze nooit bestaan. Intussen zijn de eisen voor voertuigen veel strenger geworden. Zonder werkende verlichting mag je de straat niet eens op.

Science & Exploration

Wil jij graag alles weten en ontdekken? Dan ben je welkom in de wereld van Science en Exploration. Door de nieuwste technologieën verder te ontwikkelen komen we steeds meer te weten over de wereld. Dat is maar goed ook, want onze huidige energiebronnen raken steeds verder uitgeput. We moeten dus op zoek naar alternatieve energiebronnen en brandstoffen.

Lifestyle & Design

Ontwerpen is steeds belangrijker geworden voor onze maatschappij. Door verschillende technologieën kunnen we bijvoorbeeld onze kleding recyclen maar hebben we ook kleding die ons beschermt tegen het weer. En wat dacht je van een architect? Die ontwerpt immers ook huizen! Kortom: zonder techniek geen lifestyle en design.

Terug
Gymnasium 5 Rome-reis
24 april 2024 Stadskanaal Stationslaan Gymnasium 5 Rome-reis Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan