Nieuws

Aspirant-Opleidingsschool De Ommelanden: weer een stapje dichterbij!

Ongeveer twee jaar geleden ontstond het initiatief om, met vier middelbare scholen in de regio en drie lerarenopleidingen, te komen tot een samenwerking op het gebied van opleiden van aankomende docenten, startende docenten en verdere professionalisering van ervaren docenten. 

Lees meer
Aspirant-Opleidingsschool De Ommelanden: weer een stapje dichterbij!

Ubbo Xperience Stadskanaal groot succes

Afgelopen woensdag 18 oktober deden ruim 250 leerlingen uit groep 7 en 8 met hun ouders/verzorgers mee aan de Ubbo Xperience. Het evenement werd voor de tweede keer georganiseerd door vier van onze scholen in Stadskanaal: Stationslaan, Engelandlaan, Maarsdreef en Sportparklaan.

De leerlingen deden mee aan verschillende workshops. Ze konden bijvoorbeeld werken met hout, debatteren, programmeren bij de Lego League of een minicursus Frans volgen. Voor ouders was er voorlichting over voortgezet onderwijs en workshops over het puberbrein en een wedstrijd autoband verwisselen samen met de leerlingen.

We kijken terug op een geslaagde middag!

Lees meer
Ubbo Xperience Stadskanaal groot succes

Overzicht data open dagen 2018

Zit je in groep 8 en willen jij en je ouders een kijkje nemen op een van onze scholen? Of ga je al naar de tweede klas van het vmbo en ben je benieuwd naar de bovenbouw? Voor jou, je ouders en leerkrachten organiseren de locaties van Ubbo Emmius een gezellige open dag.

Lees meer
Overzicht data open dagen 2018

Doe mee aan Ubbo Xperience 2017!

Maak kennis met de middelbare school, tijdens de Ubbo Xperience in Stadskanaal op woensdag 18 oktober. Vorig jaar bezochten maar liefst 250 leerlingen en hun ouders dit evenement. Reden genoeg om ook dit jaar de Xperience weer te houden.

Zit je in groep 7 of 8 en willen jij en je ouders/verzorgers op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met het voortgezet onderwijs? Dan hoeven jullie niet te wachten tot de open dagen in januari. Tijdens de Ubbo Xperience kun je superleuke workshops volgen en krijg je vroegtijdig een goede indruk van de middelbare school. 

25 workshops: welke kies jij? 
Je kunt kiezen uit 25 workshops die worden gegeven op vier locaties: Maarsdreef, Engelandlaan, Sportparklaan en Stationslaan. Geef je op en kies je workshops op de aanmeldpagina. Daar vind je ook meer informatie over het programma en de plattegrond. We hopen jullie te zien op 18 oktober van 13.30 tot 16.10 uur!

Meld je hier aan voor de Ubbo Xperience 2017 en kies de leukste workshops uit. 

Lees meer
Doe mee aan Ubbo Xperience 2017!

Ubbo Emmius en Winkler Prins Veendam samen verder

Gerard van Vliet (bestuurder van Ubbo Emmius) en Ferdinand Vinke (bestuurder van Winkler Prins) ondertekenden donderdag 14 september een intentieverklaring om beide scholen voor voortgezet onderwijs in Veendam samen te voegen. De gemeente Veendam wordt nu en in de komende jaren geconfronteerd met een daling van het aantal leerlingen. De krimp heeft gevolgen voor het onderwijs in de gemeente. De besturen van Ubbo Emmius en Winkler Prins voelen beide de maatschappelijke verantwoordelijkheid om het voortgezet onderwijs in Veendam te versterken. Samen staan zij voor het behoud van een breed, gevarieerd en kwalitatief goed onderwijsaanbod.

Lees meer
Ubbo Emmius en Winkler Prins Veendam samen verder

Een nieuw schooljaar; veel plezier en succes!

Hopelijk hebben jullie een leuke zomervakantie gehad en zijn jullie klaar om de vakantieverhalen op school uit te wisselen. Wie weet is het schoolgebouw van Ubbo Emmius nieuw voor je en start je met een introductieweek of kennismaking. In dat geval wensen we je een superfijne tijd op een van onze locaties toe. En voor onze bekende leerlingen geldt uiteraard hetzelfde; we gaan er weer volop tegenaan met z’n allen. Samen maken we weer tijd voor nieuwe vakken en uitdagingen. We wensen je veel plezier en succes voor het komende jaar!

Alle praktische informatie zoals roosters en de locatiegids vind je op UbboNet.

Lees meer
Een nieuw schooljaar; veel plezier en succes!

Samenwerking Ubbo Emmius en WP Veendam

De besturen van Ubbo Emmius Scholengemeenschap en Winkler Prins, openbare school voorvoortgezet onderwijs in Veendam, zijn met elkaar in gesprek over een intensieve vorm van samenwerking. De achtergrond hiervan is de krimp van het leerlingenaantal. Beide besturen voelen de verantwoordelijkheid het voortgezet onderwijs in de gemeente Veendam te versterken en staan voorhet behoud van een breed, gevarieerd en kwalitatief goed onderwijsaanbod.

Lees meer
Samenwerking Ubbo Emmius en WP Veendam

Vakanties 2017-2018

Hier vind je de vakantieplanning voor het schooljaar 2017-2018. Kijk voor een volledig overzicht van de jaarplanning op UbboNet.

Lees meer
Vakanties 2017-2018

Studiefonds Groningen

Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? En ligt uw inkomen rond het minimum? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van het Studiefonds Groningen. Het Studiefonds is er voor:

  • scholieren in het voortgezet onderwijs jonger dan 18 jaar.
  • leerlingen van 16 of 17 jaar die een MBO-beroeps opleidende leerweg volgen.
  • MBO/HBO/WO-studenten ouder dan 30 jaar.

 

Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor het studiefonds? Dan kunt u bellen met het secretariaat op 050 313 43 21. Mailen kan naar studiefonds@provinciegroningen.nl

 

Lees meer
Studiefonds Groningen

Boeken schooljaar 2017-2018 bestellen

Ubbo Emmius had voorheen een eigen boekenfonds. Leerlingen haalden aan het begin van het schooljaar hun pakket met schoolboeken op bij school. Vanaf schooljaar 2017-2018 bestellen leerlingen van onze scholengemeenschap hun schoolboeken online bij Van Dijk. De boeken worden thuisbezorgd. Uitleg over de werkwijze voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) is te vinden op UbboNet. 

Lees meer
Boeken schooljaar 2017-2018 bestellen