We bieden je de juiste balans tussen kennis en vaardigheden.

Leerlingbegeleiding

Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen zich fijn en veilig voelt bij ons op school. Als je lekker in je vel zit kun je ook het beste leren. We helpen en begeleiden graag waar dit nodig is.

Mentor

De mentor is degene bij wie jij, maar ook je ouders en verzorgers als eerste terecht kunnen. Hij of zij helpt je met alle zaken die spelen in de klas, met het leren of het plannen van je huiswerk. De mentor voert ook individuele gesprekken met jou over hoe je je voelt en waar je ambities liggen. Je mentor zie je tijdens het vak wat hij of zij geeft en tijdens het mentoruur.

Begeleidingsuur

Op woensdagmorgen het eerste uur hebben we een begeleidingsuur. Tijdens dit uur kun je worden ingedeeld voor de remedial teaching, je kunt hulp krijgen voor dyslexie, toetsen inhalen of extra bijles krijgen van je vakdocent. Ook kan de mentor je inroosteren voor een individueel gesprekje.

Weerbaarheidstrainingen

Alle brugklasleerlingen bij ons op school volgen een weerbaarheidstraining. Deze trainingen zijn gericht op jezelf zijn en dat je mag zijn wie je bent. Daarnaast wordt er in deze trainingen gewerkt aan groepsvorming en leer je jezelf en je klasgenoten goed kennen.

Peer-mediation

Peer mediation is een methode waarbij speciaal hiervoor getrainde leerlingen op school bemiddelen bij ruzies of conflicten. Deze leerlingen doen dit zonder dat er partij wordt gekozen. Als je er echt niet samen uitkomt is er natuurlijk altijd een volwassene om jullie te helpen.

Sociaal-emotionele begeleiding

Vakdocenten en de mentor kunnen leerlingen in eerste instantie helpen als er sociaal-emotionele vragen zijn. Als op dat gebied extra ondersteuning nodig is, kunnen we ook onze vertrouwenspersoon, zorgcoördinator, schoolpsycholoog of orthopedagoog inzetten.