Winschoten

Zorg & Welzijn

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2018/09/20180823_Ubbo_online_beeldmateriaal_bronbestand_15_KB_zorgwelzijn-1.jpg

Zie jij jezelf bijvoorbeeld als schoonheidsspecialist, medewerker kinderdagverblijf, pedagogisch medewerker, ziekenverzorg(st)er, peuterleid(st)er, kok of kapper? Dan is het een goed idee om bij ons voor de afdeling Zorg en Welzijn te kiezen.

Werk jij graag met mensen?

Het belangrijkste waar het hierom gaat is dat je van mensen houdt. In de basisopleiding die wij je aanbieden krijg je te maken met de zorg rond ouderen, peuters en kleuters, maar je krijgt ook les hoe je met bijvoorbeeld gehandicapte mensen moet omgaan. Verder maak je kennis met facilitaire diensten, zoals helpen in de catering, schoonmaken, linnendienst en receptiewerkzaamheden.

Kies jij voor Zorg en Welzijn, dan ga je later in je beroep altijd met mensen om. Of je nu kelner wordt of leidster van een crèche, je zult zien dat de mens in jouw werk altijd centraal staat.

Aan de slag in de praktijk

Als leerling van Zorg en Welzijn kun je gevraagd worden om mee te helpen in de bediening en catering als er op school belangrijke bijeenkomsten zijn. Bijvoorbeeld bij evenementen voor medescholieren, cursussen voor groepen volwassenen, buffetten voor ouders en grote vergaderingen.

In veel gevallen help je, onder leiding van een docent, met de bereiding van de maaltijden voor de gasten en bedien je aan tafel. In de keuken en in de zalen loop je er dan piekfijn bij. Van school heb je een echt kostuum aan. Een paar keer per jaar wordt buiten school bediend.

Leslocaties

Terug
Besturenfusie Dollard College en Ubbo Emmius
27 maart 2022 Schoolbreed Besturenfusie Dollard College en Ubbo Emmius Lees verder Bekijk meer nieuws
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan