Ubbo Emmius Veendam wint Regiofinale First Lego League Groningen/Drenthe Noord

1

Het team SHIKAMOO van Ubbo Emmius Veendam heeft zaterdag 10 december jongstleden de eerste plaats behaald in de First Lego League regiofinale in Groningen. 25 teams van scholieren tussen 10 en 15 jaar streden om twee felbegeerde plaatsen voor de BENELUX-finale op 4 februari 2017 in Zwolle.

Waar gaat het allemaal om? De First Lego League is een wereldwijde wedstrijd, waaraan door meer dan 200.000 scholieren wordt deelgenomen. Doel is om het gevoel voor techniek te ontwikkelen, onderzoek te doen en innovatief en oplossingsgericht denken te stimuleren. En natuurlijk om te leren dat je door een goede samenwerking veel kunt bereiken.

Het thema van dit jaar was “Animal Allies”. Hoe kunnen mensen dieren helpen of andersom? De leerlingen van klas 1 en 2 Havo/Vwo van Ubbo Emmius Veendam hebben de steenmarter als onderwerp gekozen en een diervriendelijke oplossing bedacht om overlast door dit beschermde diertje te beperken.

Bovendien hebben de leden van het team een complexe robot ontwikkeld en geprogrammeerd die een hele serie opdrachten op een wedstrijdtafel kan uitvoeren. Door goed samen te werken en slim te ontwerpen kon SHIKAMOO alle andere teams uit de regio verslaan. Nu op naar Zwolle, waar tegenstanders uit de gehele Benelux de strijd aangaan voor twee tickets naar St. Louis, Missouri, VS, waar eind april 2017 het traditionele wereldfestival plaatsvindt.