Inspirerend onderwijs

Samen brengen we talenten tot bloei

De missie van onze school is: “Leerlingen laten excelleren!”. Anders gezegd kun je ook stellen dat we samen talenten tot bloei brengen.

Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van de talenten die we op school hebben gezien. Laat je inspireren en sta even stil bij de talenten die jij kunt ontwikkelen! 

 

Nicole brengt mensen in beweging

Nicole Koeleman: “Later wil ik graag bewegingsagoog worden. Daar ben ik vorig jaar op school achter gekomen. Ik wilde altijd al graag iets met bewegen doen.

Bewegen met ouderen en kinderen oefenen we op school. Ook gaan we naar verpleeghuis Old Wolde om fysiotherapie te doen met ouderen.

Mijn droom is om met mensen met een lichamelijke beperking te gaan werken."

Nicole volgt de opleiding Sport & Dienstverlening, basisberoepsgericht leerjaar 4 op het Ubbo Emmius in Winschoten
 
 
 

 

Steffan gaat voor de hoofdrol

Steffan Bloem: “Bij de lessen theater kan ik mezelf zijn en mezelf uiten.

In klas 2 heb ik meegedaan aan de theaterproductie Oud Spoor bij ons op school. Ik had de hoofdrol en heb toen veel geleerd over acteren en hoe ik bijvoorbeeld moet spelen met emotie.

In de toekomst hoop ik op een groot podium te kunnen staan en daar te laten zien wat ik kan.”

Steffan volgt de opleiding Theater & Dienstverlening, kaderberoepsgericht leerjaar 3 op het Ubbo Emmius in Winschoten
 

 

Britt traint op topniveau

Britt Mulder uit klas 1H is niet alleen maar goed in leren! Britt speelt met haar volleybalverening VCO ’72 bij de meisjes 1e klasse. Haar talent is niet onopgemerkt gebleven en op dit moment traint ze daarom ook nog bij RTC (Regionaal Talent Centrum) Groningen.

In totaal traint ze nu zo’n vijf keer per week met als doel om natuurlijk heel ver te komen in het volleyballen! Doordat Britt nu dus ook bij RTC traint heeft ze veel nieuwe mensen leren kennen en kan ze ook veel leren van anderen, iets wat ze erg leuk vindt! Soms vindt Britt het wel lastig om school te combineren met sport, maar met goed plannen lukt het allemaal wel.

Britt zit in klas 1 op de locatie Maarsdreef in Stadskanaal. 
 
 
 

Mike scoort in sport & stroomt op

Mike Waaijer kwam 4 jaar geleden op het Ubbo Emmius in Veendam. Voordat hij op onze school kwam ging hij naar basisschool de Kern in Veendam. Mike kreeg op de basisschool een basis/kader advies en kwam bij ons in de basis/kaderklas*. Ondanks zijn dyslexie haalde Mike goede cijfers, hij had het naar zijn zin bij ons op school. Mike stroomde aan het einde van de eerste klas op naar TL, ook dat ging prima. Nu zit Mike in klas 4 TL en hoopt hij dit jaar zijn diploma TL te halen. Mike vindt gym het leukste vak, hij wil dan ook na dit schooljaar graag verder met de opleiding Sport & Bewegen. Mike wil graag gymdocent worden.

We vinden het knap dat Mike laat zien dat als je iets wilt halen en je je best doet, je soms dingen kunt bereiken die misschien niemand van je verwacht.

Mike zit in klas 4 TL van Ubbo Emmius Veendam.

* Vanaf het schooljaar 2014-2015 kun je bij Ubbo Emmius Veendam niet meer instromen met een basisniveau. Met een advies kader, tl, havo of vwo kun je op onze school terecht.
 
 

Dj Damian draait en maakt muziek

Damian Bos: "Ik zit in de 3e klas van het Ubbo Emmius in Veendam. Ik ben DJ en Producer en zo is dit begonnen, 

In november 2013 hebben de Transform DJ´s hier op school workshops gegeven. Thuis heb ik toen een nummer gemaakt en heb dit aan hun laten horen. Dit vonden ze helemaal te gek. Tot nu toe heb ik nog steeds contact met de Transform DJ´s en ze steunen mij nog steeds. Ook heb ik met één van de DJ´s (Jonathan) samen een nummer gemaakt voor een festival. Verder heb ik al veel nummers geproduceerd samen met andere DJ´s. Ook voor EO Beam heb ik met andere 3 DJ´s een nummer gemaakt. Verder heb ik daar een live set gedraaid met interview gehad voor Beam Radio. In alles ben ik enorm gesteund door de school. En wil ze hiervoor dan ook bedanken.

Mijn muziek kan je hier vinden : https://soundcloud.com/damianbosofficial Als je meer over mij en mijn muziek wilt weten kan je dat ook op mijn website vinden : http://www.djdamianbos.nl/"

Damian zit in klas 3 van Ubbo Emmius Veendam.