Studenten ontwerpen bankjes voor het gezonde schoolplein

Tijdens de opening van het gezonde schoolplein is bekendgemaakt welke bankjes we de komende jaren op het plein zullen zien staan. Ontworpen en gemaakt door studenten van Noorderpoort. De studenten zijn afgelopen jaar voor de uitdaging gesteld om een ‘hufterproof’ en flexibel in te zetten bankje te ontwerpen voor op het gezonde plein. Studenten Bouw niveau 4 hebben daarom individueel diverse ontwerpen gemaakt. Alle 36 ontwerpen zijn door een jury beoordeeld en van drie is uiteindelijk een prototype uitgewerkt. De ontwerpen van Marjolein Arends, Jeroen Hulshof en Kevin Kartodirijo hebben al een prachtplekje gekregen op het plein. Als winnaar is Marjolein Arends uit de bus gekomen met haar ontwerp. Samen met de andere twee studenten zal Marjolein haar ontwerp nog iets aanpassen om het helemaal naar wens te maken. 

De realisatie van de bankjes is mede mogelijk gemaakt door bedrijven uit de regio. Zo werd het metaal geleverd door Thalens PPS en het hout door houthandel Noorlag. Lefier verzorgde de bevestiging van de bankjes en De Haan Special Equipment zorgde samen met de studenten voor de technische tekening. Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal en Ubbo Emmius bedanken deze bedrijven voor hun bijdrage aan dit project. 

De komende jaren zal het ontwerp van marjolein Arends in productie worden genomen. Uiteindelijk zullen 30 bankjes van dit model op het plein komen.