BOTSS Week van de Techniek van start

Maandagochtend 15 mei gaf Wethouder Hamster het startschot voor de BOTSS Week van de Techniek. Dit deed hij samen met Yannick Reij (winnaar Noorderpoort Jaarprijs 2017) en zo’n 50 basisschoolleerlingen van OBS de Linderakkers, OBS de Linde en OBS de Meander. 


De hele week krijgen leerlingen uit groep 7 en 8 mogelijkheid om de wereld van techniek te verkennen op school en in het bedrijfsleven. De groepen 7 doen mee aan een techniekcarrousel aan de Sportparklaan waar ze alle afdelingen langs gaan om een werkstuk te maken. Dit doen ze onder begeleiding van docenten en leerlingen van het Ubbo Emmius. Groep 8 bezoekt twee technische bedrijven om te ontdekken wat voor mooie bedrijven er in de regio zijn en hoe leuk een baan in de techniek is. De leerlingen uit de brugklas hebben in het centrum van Stadskanaal verschillende technische activiteiten van OTIB en de Rijksuniversiteit Groningen. Er staan grote trucks op het plein en er is een Planetarium in de bibliotheek. 

In totaal nemen 440 leerlingen van groep 7, 460 leerlingen van groep 8 en 470 leerlingen uit de brugklas deel aan de BOTSS week. In het bijzijn van de Wethouder, beide directeuren van de Sportparklaan en docenten is hiervoor de aftrap gedaan. Leerlingen van het Noorderpoort en Ubbo Emmius laten hun opvolgers zien wat de mogelijkheden van techniek op school zijn. Yannick Reij was bij de opening aanwezig om te vertellen hoe hij de Noorderpoortjaarprijs heeft gewonnen. Hij is een student MBO Engineering van het Noorderpoort.