20 jarig jubileum uitwisselingsprogramma met de Michaelschule in Papenburg!

Leerlingen van Ubbo Emmius Sportparklaan (voorheen Noorderpoort Frankrijklaan) hebben voor de twintigste keer deelgenomen aan een uitwisselingprogramma met onze partnerschool in Papenburg. Negentien derde jaars vmbo leerlingen gingen van 6 maart tot 10 maart naar evenveel leeftijdsgenoten van de Michaelschule bij wie ze thuis ook overnacht hebben.


De uitwisseling staat in het teken van internationalisering. Hoe is het om in een ander land te zijn met een andere taal, wat zijn de verschillen en wat zijn de overeenkomsten. Dit geldt met name op historisch gebied maar ook op cultureel gebied en op het gebied van de arbeidsmarkt met de daarbij behorende overeenkomsten, verschillen maar vooral ook de mogelijkheden. Over het algemeen is de voertaal Engels; bij de uitwisseling zullen we getuige zijn van deze taal maar ook van het Gronings en het “Plat Duuts” tot en met het gebruik van gebarentaal.

Op historisch en cultureel gebied is de rode draad de Veenkoloniën aangezien beide dorpen voormalige Veenkoloniën zijn.

Op het gebied van de arbeidsmarkt zullen we een bedrijfsbezoek brengen aan het Lukasheim waar we een kijkje in de keuken nemen van een werkvoorziening voor volwassenen en een dagbesteding voor kinderen. Tevens gaan we langs de ‘Meyer-Werft’ en de firma ’Johann Bünting.

Om het 20-jarig jubileum te vieren houden we onder de leerlingen een ontwerp wedstrijd voor een nieuw logo. In het oude logo is hun schoollogo en het logo van het Noorderpoort verwerkt. Omdat we nu Ubbo Emmius zijn is dit dubbel een reden om met een nieuw logo te komen.

Van 15 tot en met 19 mei 2017 zullen de Duitse leerlingen een tegenbezoek brengen. Ter zijner tijd willen we ook daar van verslag uitbrengen en het nieuwe logo feestelijk presenteren.