Welkom bij Ubbo Emmius Stadskanaal Sportparklaan

Jouw talent staat voorop

Iedereen is ergens goed in! Iedere leerling heeft een talent. Aan de Sportparklaan kun je een richting kiezen in de bovenbouw van het vmbo (leerjaar 3 en 4) die past bij waar JIJ goed in bent. Heb je een technisch inzicht en vind je het leuk om met je handen dingen te maken, dan komt jouw talent waarschijnlijk goed van pas binnen een van de technische richtingen. Ben je zorgzaam, help je graag mensen of vind je het leuk om anderen er mooi uit te laten zien, dan pas je waarschijnlijk beter binnen Zorg & Welzijn. Vind je het leuker om commercieel of dienstverlenend bezig te zijn dan hoor je zeker weten thuis binnen Economie & Ondernemen. Bij Dienstverlening & Producten kom je volledig tot je recht als je het leuk vindt om (sportieve) evenementen te organiseren in teamverband in een uitdagende leeromgeving. Je leert zowel binnen als buiten de school via simulatie.

Voorbereidend beroepsonderwijs

Wat je ook kiest, je zult in alles merken dat je gekozen hebt voor voorbereidend beroepsonderwijs. Het is beroepsonderwijs omdat we bekijken hoe je je in verschillende beroepssituaties opstelt. Bijvoorbeeld of je goed samenwerkt, respect voor anderen toont, op een goede manier met collega’s, klanten of patiënten omgaat, et cetera.

Het is voorbereidend, omdat het nog geen definitieve keuze is voor een beroep. Je kunt je bij ons goed verder oriënteren op je talenten en ontdekken of je in de juiste beroepsrichting zit of dat je na je vmbo in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) beter verder kunt gaan in een andere richting. Je mentor, vakdocenten en decaan zullen je helpen om een goede keuze te maken.

Doorlopende leerlijn

We hebben een doorlopende leerlijn van onze onderbouwlocatie Engelandlaan, Stadskanaal en Boslaan, Onstwedde naar ons, maar de lijn trekken we ook door naar niveau 2 en 3 van het mbo. Het grote voordeel hierbij is dat we samen met het mbo (Noorderpoort) gehuisvest zijn. Hierdoor weten we beter wat er op het mbo van leerlingen wordt verwacht en hoe we hierop aan kunnen sluiten.
 

Bezoek- en postadres:

Sportparklaan 5
9502 CW Stadskanaal

T 0599-692800
spl@ubboemmius.nl

Parkeren
U kunt het beste parkeren op de grote parkeerplaats bij de hoofdingang van de school. Neem vanaf rotonde Atlantislaan de afslag Manegelaan. Rijd niet de Sportparklaan op maar rechtdoor naar de Vijverlaan. Ga aan het einde van de Vijverlaan rechtsaf de Maarsbroek op. Bij de eerste afslag rechts vindt u de grote parkeerplaats. Zie ook de routebeschrijving naar de parkeerplaats van de locatie Sportparklaan in Stadskanaal

Directeur:

Dhr. M.L.S. (Marcel) Leegte
 

Onderwijsaanbod Sportparklaan