Nieuws

Speciaal voor groep 8: maak kennis met Ubbo Emmius

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2020/10/20201006_ubbo_online_website_afbeelding_headers_GROEP8.jpg
30 november 2020 Schoolbreed

Zit je in groep 8? Dan ga je volgend jaar naar de middelbare school. Misschien vind je het spannend, of heb je er juist zin in. Gelukkig hoef je de keuze voor de school niet alleen te maken. Wij helpen je namelijk graag! Door de huidige coronamaatregelen zal de kennismaking met Ubbo Emmius er in 2020/2021 wat anders uitzien dan andere jaren. In dit bericht vertellen we je hoe jij toch kunt ontdekken of Ubbo Emmius bij jou past. Lees snel verder šŸ˜Š

Natuurlijk vinden we het fijn als je voor onze school kiest, maar het allerbelangrijkste vinden we dat jij je thuis voelt op je nieuwe school, welke dat ook wordt. Daarom nodigen we je uit om lekker rond te kijken op de site; te ontdekken wat onze locaties jou te bieden hebben Ć©n welke activiteiten we plannen om jou kennis te laten maken met Ubbo Emmius.

Daarnaast organiseren we een aantal corona-proof activiteiten. Welke dat zijn lees je hier:

Let op: nieuws over de geplande activiteiten in Winschoten vind je in een ander bericht, namelijk hier.

Ubbo komt bij je langs!

Tussen de herfst- en kerstvakantie 2020 komen we bij je langs in groep 8*. Tijdens een bezoek aan jouw klas komt een docent van Ubbo Emmius je alles vertellen over onze school. Ze laten jou een filmpje zien waarmee het voelt alsof je even op onze school bent en je gaat ook zelf aan de slag met een paar leuke activiteiten! Op deze manier ontdek je al een klein beetje hoe de lessen bij Ubbo Emmius eruit komen te zien. We hopen dat je hierdoor een beter beeld van de middelbare school krijgt.

*we bezoeken de groepen 8 in Stadskanaal, Onstwedde en omstreken.

Open dag

UPDATE: Door de harde lockdown die per 14 december is ingegaan kan helaas ook de special edition van de open dag niet plaatsvinden. Om toch kennis te kunnen maken met onze school organiseren wij op dinsdag 2 februari een webinar voor jou en je ouders. Hieronder vind je daarover meer informatie.

Webinar (online vragenuur)

Het kiezen van een nieuwe school is best spannend. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat jij en je ouders nog veel vragen hebben. Bijvoorbeeld welke vakken je allemaal kan gaan volgen, hoe je dagindeling er ongeveer uitziet en hoe we jou begeleiden op Ubbo Emmius.

Tijdens een Webinar (online vragenuur) zitten leerlingen, docenten en mentoren voor je klaar om al je vragen te beantwoorden! Twee uur later zullen de ondersteuningscoƶrdinator, een leerlingencoƶrdinator, een aantal mentoren en een aantal leerlingen alle vragen van je ouders beantwoorden.

Het online vragenuurtje vindt op dinsdag 2 februari plaats via Teams, op de volgende tijden:

  • Voor leerlingen: 16.00 uur
  • Voor ouders/verzorgers: 19.00 uur
Voor leerlingen

Wanneer je als leerling van groep 8 mee wilt doen, kun je je hier aanmelden. Tijdens de aanmelding vragen we je alvast om je vragen door te geven, zodat we ons goed kunnen voorbereiden. In de aanmelding wordt naar je emailadres gevraagd, Wanneer je deze nog niet hebt, mag je misschien het e-mailadres van je ouders gebruiken. Op maandag 1 februari krijg je dan van ons alvast een link waarmee je kunt deelnemen aan het Webinar. Je krijgt daar dan meteen een uitleg bij, zodat je zonder problemen het vragenuurtje kunt volgen.

Voor ouders/verzorgers

Om 19.00 uur zitten wederom leerlingen en medewerkers van zowel de onderbouwlocaties als de bovenbouwlocaties klaar om allerlei vragen te beantwoorden. Dit keer speciaal voor de ouders/verzorgers van leerlingen van groep 8. U kunt zich hier aanmelden. Ook hier geldt dat we op maandag 1 februari alvast per email een link sturen waarmee deelgenomen kan worden aan het Webinar.

Digitaal kijkje

Voor ouders

Voor alle ouders die graag een kijkje op onze school willen nemen, hebben we onderstaande video gemaakt. We vertellen daarin per locatie (per onderwijsniveau) wat we te bieden hebben. Lees daarnaast ook onze brochure.

Voor leerlingen

Onze brugklasleerlingen Feline en Naomi leiden je rond op de locaties Onstwedde en Maarsdreef. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? Hoe dan ook: ze vinden Ubbo allebei de leukste school.

Voor PrO-leerlingen

Wanneer je naar het praktijk-
onderwijs gaat, kun je ook bij ons terecht. We ontvangen je graag in ons mooie gebouw. Samen kijken we waar je goed in bent en wat je nodig hebt, zodat je met vertrouwen aan je toekomst kunt werken.

Meer informatie over de locaties en de onderwijsniveaus vind je ook in onze brochure. Download hem hier!

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan