Nieuws

Speciaal voor groep 8: maak kennis met Ubbo Emmius

https://www.ubboemmius.nl/wp-content/uploads/2020/10/20201006_ubbo_online_website_afbeelding_headers_GROEP8.jpg
30 november 2020 Schoolbreed

Zit je in groep 8? Dan ga je volgend jaar naar de middelbare school. Misschien vind je het spannend, of heb je er juist zin in. Gelukkig hoef je de keuze voor de school niet alleen te maken. Wij helpen je namelijk graag! Door de huidige coronamaatregelen zal de kennismaking met Ubbo Emmius er in 2020/2021 wat anders uitzien dan andere jaren. In dit bericht vertellen we je hoe jij toch kunt ontdekken of Ubbo Emmius bij jou past. Lees snel verder ūüėä

Natuurlijk vinden we het fijn als je voor onze school kiest, maar het allerbelangrijkste vinden we dat jij je thuis voelt op je nieuwe school, welke dat ook wordt. Daarom nodigen we je uit om lekker rond te kijken op de site; te ontdekken wat onze locaties jou te bieden hebben én welke activiteiten we plannen om jou kennis te laten maken met Ubbo Emmius.

Daarnaast organiseren we een aantal corona-proof activiteiten. Welke dat zijn lees je hier:

Let op: nieuws over de geplande activiteiten in Winschoten vind je in een ander bericht, namelijk hier.

Ubbo komt bij je langs!

Tussen de herfst- en kerstvakantie 2020 kwamen we bij je langs in groep 8*. Tijdens een bezoek aan jouw klas kwam een docent van Ubbo Emmius je alles vertellen over onze school. Ze lieten jou een filmpje zien waarmee het voelt alsof je even op onze school bent en je ging ook zelf aan de slag met een paar leuke activiteiten! Op deze manier ontdek je al een klein beetje hoe de lessen bij Ubbo Emmius eruit komen te zien. We hopen dat je hierdoor een beter beeld van de middelbare school hebt gekregen.

*we bezoeken de groepen 8 in Stadskanaal, Onstwedde en omstreken.

Uitzending RTV1

Op woensdag 27 januari om 19.00 uur stond de uitzending bij RTV1 geheel in het teken van Ubbo Emmius.

Heb je deze gemist? Geen probleem, want de uitzending is hier terug te kijken. Bekijk de video hieronder!

Webinar (online vragenuur)

Het kiezen van een nieuwe school is best spannend. Welke vakken kan je allemaal gaan volgen, hoe ziet je dagindeling er ongeveer uit en hoe begeleiden we jou op Ubbo Emmius?

Tijdens een Webinar (online vragenuur) op 2 februari zaten leerlingen, docenten en mentoren klaar om vragen van leerlingen uit groep 8 te beantwoorden! Twee uur later beantwoordden de ondersteuningscoördinator, een leerlingencoördinator, een aantal mentoren en een aantal leerlingen alle vragen van ouders/verzorgers.

Heb jij deze Webinars gemist? Dan kun je ze hier terugkijken!

Webinar voor leerlingen

Webinar voor ouders/verzorgers

Digitaal kijkje

Voor ouders

Voor alle ouders die graag een kijkje op onze school willen nemen, hebben we onderstaande video gemaakt. We vertellen daarin per locatie (per onderwijsniveau) wat we te bieden hebben. Lees daarnaast ook onze brochure.

Voor leerlingen

Onze brugklasleerlingen Feline en Naomi leiden je rond op de locaties Onstwedde en Maarsdreef. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? Hoe dan ook: ze vinden Ubbo allebei de leukste school.

Voor PrO-leerlingen

Wanneer je naar het praktijk-
onderwijs gaat, kun je ook bij ons terecht. We ontvangen je graag in ons mooie gebouw. Samen kijken we waar je goed in bent en wat je nodig hebt, zodat je met vertrouwen aan je toekomst kunt werken.

Meer informatie over de locaties en de onderwijsniveaus vind je ook in onze brochure. Download hem hier!

Terug
Ubbo Emmius ook jouw school? Meld je aan