Leerlingen laten excelleren

Missie: Leerlingen laten excelleren!

De missie van onze school is: “Leerlingen laten excelleren!”. Leerlingen kunnen excelleren door hoge cognitieve prestaties te leveren. Dat ‘hoog’ is relatief. Voor de ene leerling moet het bij wijze van spreken een ‘10’ zijn, het ultieme resultaat. Een andere leerling stijgt boven zichzelf uit door tóch een voldoende te halen.

Een bron van inspiratie

Excelleren kan ook een mentale kwestie zijn: iets durven, bijvoorbeeld, dat je nooit voor mogelijk had gehouden. In alle afdelingen van de school kunnen leerlingen tot excellente prestaties komen. Alle docenten kennen voorbeelden van situaties waarin het lukte: leerlingen laten excelleren. Daarin is het een bron van inspiratie.

Goede samenwerking

Zowel leerlingen als medewerkers hebben recht op inspirerende begeleiding, uitdaging en goede werkomstandigheden. We werken aan goede samenwerking tussen bestuur, personeel, ouders en leerlingen. Maar ook streven we naar goede relaties met onze omgeving. Dit vinden we noodzakelijk voor een goed resultaat van onderwijs en opvoeding. Waar dit maar enigszins mogelijk is, wordt gezamenlijk aan de verdere ontwikkeling van onze regio gewerkt.