Nieuwsoverzicht alle locaties

In onderstaand overzicht vind je nieuws van alle locaties van onze scholengemeenschap. Nieuws voor ouders en leerlingen over activiteiten, de jaarplanning, fotoboeken en andere specifieke informatie, vind je vanuit privacy-overwegingen op een afgeschermde omgeving: UbboNet. 

Ubbo Xperience Stadskanaal groot succes

Afgelopen woensdag 18 oktober deden ruim 250 leerlingen uit groep 7 en 8 met hun ouders/verzorgers mee aan de Ubbo Xperience. Het evenement werd voor de tweede keer georganiseerd door vier van onze scholen in Stadskanaal: Stationslaan, Engelandlaan, Maarsdreef en Sportparklaan.

De leerlingen deden mee aan verschillende workshops. Ze konden bijvoorbeeld werken met hout, debatteren, programmeren bij de Lego League of een minicursus Frans volgen. Voor ouders was er voorlichting over voortgezet onderwijs en workshops over het puberbrein en een wedstrijd autoband verwisselen samen met de leerlingen.

We kijken terug op een geslaagde middag!

Lees meer
Ubbo Xperience Stadskanaal groot succes

Voorlichtingsavonden ouders groep 8

Wat zijn de verschillen tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs? Hoe verloopt het proces van aanmelding tot plaatsing? En wat voor ondersteuning is er op een middelbare school? Zijn dit vragen die u zichzelf ook stelt nu uw kind in groep 8 zit? Kom dan naar één van onze voorlichtingsavonden op maandag 20, dinsdag 21 of woensdag 29 november. 

Tijdens de voorlichtingsavonden krijgt u antwoorden op deze vragen. Aangezien onze leerlingen met tablets werken, zal ook deze avond interactief ingevuld worden. Het is dus verstandig om uw smartphone mee te nemen. De bijeenkomst zal ongeveer één uur duren. Naast een voorlichting is er de mogelijkheid om met verschillende coördinatoren en de directeur te praten.  

Bent u ook benieuwd naar Ubbo Emmius Onstwedde? Meld u dan nu aan voor één van de voorlichtingsavonden!

Lees meer
Voorlichtingsavonden ouders groep 8

Overzicht data open dagen 2018

Zit je in groep 8 en willen jij en je ouders een kijkje nemen op een van onze scholen? Of ga je al naar de tweede klas van het vmbo en ben je benieuwd naar de bovenbouw? Voor jou, je ouders en leerkrachten organiseren de locaties van Ubbo Emmius een gezellige open dag.

Lees meer
Overzicht data open dagen 2018

Leerlingen Praktijkonderwijs maken bloembakken voor Menistenplein

Afgelopen zomer is het Menistenplein in Stadskanaal compleet vernieuwd. De leerlingen van Ubbo Emmius Praktijkonderwijs zijn benaderd om bloembakken te maken die bij het nieuwe ontwerp passen. Zij hebben voor de realisatie van de bloembakken gebruik gemaakt van cortenstaal. De complete constructies zijn door de leerlingen zelf gelast. Inmiddels zijn de 22 splinternieuwe bloembakken geplaatst op de terrassen. Zowel de leerlingen als hun begeleiders zijn erg trots op het eindresultaat! 

En daar blijft het niet bij. De stageperiode voor de derdejaars leerlingen is van start gegaan. Elke dinsdagmorgen gaat een groepje van 3 leerlingen naar het Menistenplein voor onderhoudswerkzaamheden. Op deze manier hopen we dat we leerlingen trots worden op “hun” stukje Stadskanaal. 

Bron: foto Kanaalstreek

Lees meer
Leerlingen Praktijkonderwijs maken bloembakken voor Menistenplein

Doe mee aan Ubbo Xperience 2017!

Maak kennis met de middelbare school, tijdens de Ubbo Xperience in Stadskanaal op woensdag 18 oktober. Vorig jaar bezochten maar liefst 250 leerlingen en hun ouders dit evenement. Reden genoeg om ook dit jaar de Xperience weer te houden.

Zit je in groep 7 of 8 en willen jij en je ouders/verzorgers op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met het voortgezet onderwijs? Dan hoeven jullie niet te wachten tot de open dagen in januari. Tijdens de Ubbo Xperience kun je superleuke workshops volgen en krijg je vroegtijdig een goede indruk van de middelbare school. 

25 workshops: welke kies jij? 
Je kunt kiezen uit 25 workshops die worden gegeven op vier locaties: Maarsdreef, Engelandlaan, Sportparklaan en Stationslaan. Geef je op en kies je workshops op de aanmeldpagina. Daar vind je ook meer informatie over het programma en de plattegrond. We hopen jullie te zien op 18 oktober van 13.30 tot 16.10 uur!

Meld je hier aan voor de Ubbo Xperience 2017 en kies de leukste workshops uit. 

Lees meer
Doe mee aan Ubbo Xperience 2017!

Herdenking Melvin Greven

 

Het is stil in school.


We zijn samen verdrietig,
maar hebben in harmonie
zijn leven herdacht.

Lees meer
Herdenking Melvin Greven

Ubbo Emmius en Winkler Prins Veendam samen verder

Gerard van Vliet (bestuurder van Ubbo Emmius) en Ferdinand Vinke (bestuurder van Winkler Prins) ondertekenden donderdag 14 september een intentieverklaring om beide scholen voor voortgezet onderwijs in Veendam samen te voegen. De gemeente Veendam wordt nu en in de komende jaren geconfronteerd met een daling van het aantal leerlingen. De krimp heeft gevolgen voor het onderwijs in de gemeente. De besturen van Ubbo Emmius en Winkler Prins voelen beide de maatschappelijke verantwoordelijkheid om het voortgezet onderwijs in Veendam te versterken. Samen staan zij voor het behoud van een breed, gevarieerd en kwalitatief goed onderwijsaanbod.

Lees meer
Ubbo Emmius en Winkler Prins Veendam samen verder

Een nieuw schooljaar; veel plezier en succes!

Hopelijk hebben jullie een leuke zomervakantie gehad en zijn jullie klaar om de vakantieverhalen op school uit te wisselen. Wie weet is het schoolgebouw van Ubbo Emmius nieuw voor je en start je met een introductieweek of kennismaking. In dat geval wensen we je een superfijne tijd op een van onze locaties toe. En voor onze bekende leerlingen geldt uiteraard hetzelfde; we gaan er weer volop tegenaan met z’n allen. Samen maken we weer tijd voor nieuwe vakken en uitdagingen. We wensen je veel plezier en succes voor het komende jaar!

Alle praktische informatie zoals roosters en de locatiegids vind je op UbboNet.

Lees meer
Een nieuw schooljaar; veel plezier en succes!

Samenwerking Ubbo Emmius en WP Veendam

De besturen van Ubbo Emmius Scholengemeenschap en Winkler Prins, openbare school voorvoortgezet onderwijs in Veendam, zijn met elkaar in gesprek over een intensieve vorm van samenwerking. De achtergrond hiervan is de krimp van het leerlingenaantal. Beide besturen voelen de verantwoordelijkheid het voortgezet onderwijs in de gemeente Veendam te versterken en staan voorhet behoud van een breed, gevarieerd en kwalitatief goed onderwijsaanbod.

Lees meer
Samenwerking Ubbo Emmius en WP Veendam

Start schooljaar 2017-2018 locatie Sportparklaan

De eerste schoolweek heeft een aangepast programma.

Leerjaar 3

  • Op maandag 4 september 2017 om 11.00 uur ontvangen we de leerlingen in het atrium van de school. Hierover ontvang je nog nader bericht. 
  • Op dinsdag 5 september 2017 vindt er een introductiedag plaats.
  • Op woensdag 6 september 2017 heb je van 8.30 tot 10.30 een aangepast programma. Van 11.00 – 13.00 uur staat er een introductiesportdag op het programma.
  • Op donderdag 7 september 2017 heeft leerjaar 3 les volgens het rooster.
  • Op vrijdag 8 september 2017 hebben de leerlingen een lesvrije dag.

Leerjaar 4

  • Op maandag 4 september 2017 om 12.15 uur ontvangen we de leerlingen in het atrium van de school. Hierover ontvang je nog nader bericht.
  • Op dinsdag 5 september 2017 starten de lessen voor de afdelingen Zorg & Welzijn, E&O en D&P. Voor de afdeling techniek start vanaf deze dag de stageperiode. 
  • Op woensdag 6 september 2017 worden de leerlingen om 13.00 uur op school verwacht. Voor deze middag staat er sport op het programma. 
  • Op donderdag 7 september 2017 starten de lessen volgens rooster. 
  • Op vrijdag 8 september 2017 zijn de leerlingen vrij, met uitzondering van de leerlingen van de afdeling techniek die op stage zijn. 
Lees meer
Start schooljaar 2017-2018 locatie Sportparklaan